Prajitura cu cocos si mere
Prajitura cu cocos si mere este un desert savuros, usor de preparat. Blatul fraged combina excelent aroma fructelor cu gustul excelent al fulgilor de cocos alcatuind o prajitura delicioasa.
Ingrediente Prajitura cu cocos si mere:
- 125 g unt
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 4 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 50 g fulgi de cocos
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri apa
- 2 mere mari
Preparare Prajitura cu cocos si mere:
- Untul se topeste impreuna cu zaharul si apa intr-o cratita la foc mic.
- Cand compozitia se raceste se adauga galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare adaugare si esenta de vanilie.
- Se incorporeaza apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt cu ajutorul unei spatule.
- Intr-un castron se bat albusurile cu un praf de sare pana devin bezea tare.
- Aceasta se adauga in 2-3 reprize peste compozitia obtinuta anterior.
- Se incorporeaza fulgii de cocos cu ajutorul unei spatule.
- Merele se spala, se curata se coaja, se taie in felii si se adauga in aluatul obtinut anterior.
- Compozitia se toarna apoi intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45 minute.
- Prajitura cu cocos si mere se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.