Prajitura gem de caise si ciocolata alba

11 Shares

Prajitura gem de caise si ciocolata alba este un desert rafinat si aromat. Foile de blat de pandispan cu unt merg perfect cu crema savuroasa si cu toppingu-ul alb.

rajitura gem de caise si ciocolata alba

Ingrediente Prajitura gem de caise si ciocolata alba:

Blat pandispan cu unt:

  • 6 ouă
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 g unt topit, racit
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Crema de caise:

  • 2 galbenusuri
  • 75 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 100 g unt moale
  • 100 g gem de caise

Topping:

  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g smantana pentru frisca

Preparare Prajitura gem de caise si ciocolata alba:

Blat pandispan cu unt:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma densa.
  • Adaugati zaharul in 2-3 reprize, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile, mixati 4-5 secunde la viteza mare a mixerului.
  • Se adauga extractul de vanilie, 1/2 din faina si 1/2 din untul topit, incorporandu-le cu ajutorul unei spatule, astfel:
  • Compozitia de pe fundul castronului se ridica catre suprafata, rotind in acelasi timp castronul in sensul acelor de ceas (compozitia se rastoarna peste restul de aluat din castron).
  • Dupa ce s-au incorporat, se adauga restul de faina si unt, repetand procesul de incorporare, asa cum s-a precizat mai sus, pana cand obtineti o compozitie omogena, spumoasa.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 32×36 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 – 25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in 3 fasii, obtinandu-se 3 foi de blat.

Crema de caise:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta.
  • Laptele cald se toarna peste galbenusuri si se omogenizeaza.
  • Se pune craticioara la foc mic, se amesteca compozitia continuu pana cand se ingroasa.
  • Dupa ce se raceste complet se pune intr-un castron si se mixeaza cu untul moale, adaugat in 2-3 reprize.
  • In final se incorporeaza gemul de caise.
  • Crema de caise obtinuta se lasa la frigider minim o ora inainte de a asambla prajitura.

Asamblare Prajitura gem de caise si ciocolata alba:

  • Opriti 1-2 linguri din crema de caise, pentru decor.
  • Asezati una din foile de blat obtinute pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta se intinde 1/2 din crema de caise ramasa, dupa ce a stat la rece.
  • Repetati: 1 fasie blat/ 1/2 din crema de caise.
  • Asezati cea de-a treia foaie de blat.
  • Aceasta se unge cu crema oprita (1-2 linguri).
  • Dati tava la frigider minim 2 ore.
  • Turnati apoi topping-ul cu ciocolata alba (ciocolata alba rupta in bucatele se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca pana cand aceasta se topeste si se obtine o compozitie omogena – se lasa sa se raceasca inainte de a o turna peste crema de caise).
  • Dati Prajitura gem de caise si ciocolata alba la frigider minim 12 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.