Prajitura cu mere mascarpone si cocos

25 Shares

Prajitura cu mere mascarpone si cocos este un desert delicat, perfect pentru a va impresiona musafirii, indiferent de ocazia cu care acestia v-au calcat pragul. Blatul fraged tip pandispan combinat cu stratul de mere, crema de frisca – mscarpone si topping-ul de cocos, alcatuiesc o prajitura excelenta.

Prajitura cu mere mascarpone si cocos

Ingrediente Prajitura cu mere mascarpone si cocos:

Blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 lingurita praf de copt

Sirop:

  • 75 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite suc de lamaie

Mere:

  • 1.5 kg mere
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 15 g gelatina granule
  • 100 ml apa

Crema frisca mascarpone:

  • 350 g smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 5 linguri zahar pudra

Decor:

  • 50 g fulgi de cocos
  • 30 unt

Preparare Prajitura cu mere mascarpone si cocos:

Blat:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile  amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina + amidonul + praful de copt cernute.
  • Amestecati usor cu spatula pana cand se incorporeaza ingredientele solide.
  • Turnati compozitia intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cc. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate blatul din cuptor se lasa sa se raceasca complet, apoi se asaza pe un platou si se insiropeaza cu siropul obtinut din fierberea ingredientelor pentru sirop (dupa ce siropul s-a racit complet).

Umplutura de mere:

  • Gelatina se pune la inmuiat in 120 ml apa rece cca. 7 minute.
  • Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Merele rase se pun impreuna cu cele 2 linguri suc proaspat de lamaie intr-o cratita la fiert, la foc mediu, cca. 5-7 minute sau pana cand acestea se inmoaie.
  • Gelatina inmuiata se dizolva pe bain-marie,  apoi se adauga in cratita cu merele de pe foc.
  • Se amesteca energic 1-2 minute, pentru a se omogeniza, apoi se ia cratita de pe foc.
  • Dupa ce se raceste complet, compozitia de mere se da la frigider 1-2 ore pana cand gelatina incepe sa se inchege (din 15 in 15 minute se scoate din frigider si se amesteca, in acelasi time se urmareste cat s-au inchegat merele).
  • Cand compozitia de mere se incheaga cat sa nu „curga” de pe lingura, se intinde uniform peste blatul insiropat.
  • Platoul cu prajitura se da la frigider minim o ora sau pana cand gelatina este inchegata suficient in compozitia de mere, apoi se intinde peste stratul de mere crema de frisca si mascarpone.

Crema de frisca si mascarpone:

  • Mixati smantana pentru frisca cu zaharul pudra, pana cand obtineti o frisca consistenta, apoi adaugati branza mascarpone, mixati pana cand obtineti o crema omogena.
  • Intindeti uniform crema de frisca si mascarpone peste stratul de mere inchegat.
  • Dati platoul cu prajitura din nou la frigider.

Decor:

  • Topiti untul intr-o craticioara antiaderenta.
  • Adaugati fulgii de cocos.
  • Amestecati continuu pana cand fulgii de cocos sunt usor rumeniti.
  • Se lasa compozitia sa se raceasca complet, apoi se presara uniform peste crema de frisca si mascarpone racita.
  • Dati din nou platoul cu Prajitura cu mere mascarpone si cocos la frigider minim 4-6 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.