Prajitura cu lamaie afine si mascarpone
Prajitura cu lamaie afine si mascarpone este un desert exceptional cu blat umed combinat cu o dulceata expresiva si o crema lejera.

Ingrediente Prajitura cu lamaie afine si mascarpone:
Blat:
- 200 g unt moale
- 3/4 cana zahar
- 3 oua mari
- 1 1/2 cana faina
- 2 lingurite praf de copt
- Coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri suc de lamaie
Insiropare:
- Sucul de la o lamaie
- 2-3 linguri zahar
Strat afine:
- 250 g afine
- 4 linguri zahar
- 2 linguri suc de lamaie
Crema de frisca si mascarpone:
- 200 ml smantana pentru frisca rece
- 250 g mascarpone rece
- 2-3 linguri zahar pudra
Decor:
- Afine proaspete
Preparare Prajitura cu lamaie afine si mascarpone:
Blat:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o crema omogena pufoasa.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi coaja si sucul de lamaie.
- In final se adauga faina amestecata cu praful de copt, se mixeaza usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul copt se scoate din cuptor si se inteapa din loc in loc cu o scobitoare sau cu o tepusa pentru frigarui.
- Siropul se prepara amestecand sucul de lamaie cu zaharul pana cand zaharul se topeste.
- Siropul se va turna uniform peste blatul intepat din tava.
Stratul cu afine:
- Afinele spalate su pun intr-o craticioara antiaderenta impreuna cu zaharul si sucul de lamaie la foc mic.
- Se amesteca continuu pana cand se obtine o dulceata de consistenta groasa (cca. 20-30 minute).
- Se lasa dulceata de afine sa se raceasca complet, apoi se intinde uniform peste blatul insiropat cu lamaie.
Crema de frisca si mascarpone:
- Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul pudra pana cand se obtine frisca.
- Se adauga mascarponele in 2-3 reprize se amesteca usor pana la omogenizare.
- Crema obtinuta se intinde uniform peste stratul cu afine.
- Prajitura cu lamaie afine si mascarpone se taie in bucati si fiecare bucata se decoreaza cu afine proaspete.
Please follow and like us: