Prajitura frageda cu umplutura de mac

Prajitura frageda cu umplutura de mac este foarte savuroasa si se prepara usor. Blatul tip pandispan impreuna cu aroma placuta si delicata a macului, alcatuiesc un desert delicios.

Prajitura frageda cu umplutura de mac

Ingrediente Prajitura frageda cu umplutura de mac:

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 1/2 lingurita praf de copt

Umplutura de mac:

  • 1 1/2 cana seminte mac
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 g unt
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Stafide/ fructe uscate taiate in bucatele ( cca. 80-100 g)

Glazura:

  • 5 linguri apa
  • 1/2 cana zahar
  • 150 g unt
  • 50 g cacao

Preparare Prajitura frageda cu umplutura de mac:

Blat:

  • Albusurile se bat cu un praf se sare pana devin o spuma tare.
  • Se adauga zaharul treptat, se mixeaza pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Se adauga galbenusurile, incorporandu-le usor cu o spatula.
  • Se adauga si uleiul, iar in final faina cernuta amestecata cu praful de copt.
  • Se amesteca usor ingredientele cu o spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25-30 minute.
  • Lasati blatul obtinut sa se raceasca complet, apoi taiati-l in doua, obtinand astfel doua blaturi.

Umplutura de mac:

  • Se macina semintele de mac, apoi se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, intr-o cratita.
  • Compozitia obtinuta se dizolva in lapte.
  • Se pune cratita pe foc si se fierbe cateva minute, amestecand continuu.
  • Se adauga untul topit, se mai lasa pe foc pana cand acesta este absorbit complet de mac, apoi se adauga stafidele/alte fructe uscate.
  • Se inchide focul si se lasa compozitia de mac sa se raceasca cateva minute.

Glazura:

  • Puneti intr-o craticioara apa cu zaharul la foc mic.
  • Adaugati cacaua, mixati continuu pana cand obtineti o compozitie fara cocoloase.
  • Inchideti focul, adaugati untul taiat in bucatele, mixati pana cand untul se topeste si obtineti o glazura omogena.
  • Lasati glazura sa se raceasca complet.

Asamblare Prajitura frageda cu umplutura de mac:

  • Unul din cele doua blaturi se asaza pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta intindem uniform umplutura de mac calda.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Turnati peste acesta glazura racita.
  • Prajitura frageda cu umplutura de mac se decoreaza cu fulgi de cocos.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.