Prajitura cu umplutura de visine

Prajitura cu umplutura de visine este un desert racoros, pufos, si mai ales savuros. Puteti folosi cirese in loc de visine, in acest caz reduceti zaharul folosit la umplutura de la 6 linguri la maxim 2 linguri.

Prajitura cu umplutura de visine

Ingrediente Prajitura cu umplutura de visine:

Blat:

  • 3 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 17 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

Umplutura de visine:

  • 1 kg visine
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon

Preparare Prajitura cu umplutura de visine:

Umplutura:

  • Spalati visinele, scoateti-le samburii, apoi asezati-le intr-o cratita impreuna cu zaharul si amidonul.
  • Puneti cratita la foc mic, amestecati continuu pana cand se leaga compozitia formata ca o budinca, apoi inchideti focul.

Blatul:

  • Intr-un castron mixati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.
  • Adaugati apoi faina, praful de copt si laptele (consistenta aluatului va fi ca cea de clatite).
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm.
  • Turnati jumatate din compozitia de aluat obtinuta anterior in tava de copt.
  • Coaceti aluatul timp de 10-12 minute, scoateti tava din cuptor si intindeti uniform umplutura de visine obtinuta anterior, apoi turnati peste aceasta restul de aluat.
  • Lasati prajitura in cuptor inca 40-45 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Decorati cu zahar pudra, apoi lasati Prajitura cu umplutura de visine sa se raceasca complet si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.