Prajitura bicolora cu crema vanilie

Prajitura bicolora cu crema vanilie este un desert simplu, insa deosebit de savuros.

Prajitura bicolora cu crema vanilie
Blat simplu:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Blat cacao:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Sirop:

  • 1/2 cana apa
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingura zahar

Crema de vanilie:

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 175 g unt moale
  • esenta de vanilie

Preparare Prajitura bicolora cu crema vanilie:

Blat simplu:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia se toarna intr-o tava de 22×22 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, pe latime, obtinandu-se doua blaturi simple.

Blat cacao:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Compozitia se toarna intr-o tava de 22×22 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta.
  • Adaugati faina, apoi laptele treptat, amestecati pana la omogenizare.
  • Puneti cratita la foc mediu, amestecati ingredientele cu un tel pana cand crema se ingroasa.
  • Luati cratita de pe foc, adaugati esenta de vanilie, acoperiti cu folie alimentara, direct pe crema, lasati-o sa se raceasca.
  • Untul moale se mixeaza pana devine crema, apoi adaugam in acesta in 2-3 reprize crema ce s-a racit.

Sirop:

Fierbeti 1-2 minute ingredientele pentru sirop, lasati siropul sa se raceasca.

Asamblare Prajitura bicolora cu crema vanilie:

  • Asezati unul din blaturile simple pe un platou de prajituri.
  • Insiropati-l cu 1/2 din siropul obtinut.
  • Intindeti 1/3 din crema de vanilie.
  • Asezati blatul de cacao.
  • Insiropati-l cu restul de sirop.
  • Intindeti 1/3 din crema de vanilie.
  • Asezati cel de-al doilea blat simplu (acesta nu se insiropeaza).
  • Intindeti restul de crema de vanilie (1/3).
  • Deasupra decorati cu nuci tocate, fulgi cocos, pudra de cacao, etc.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.