Prajitura duo

Pe cat de laborioasa poate parea Prajitura duo, pe atat de simplu se prepara. Blaturile sunt clasice de pandispan simplu/cacao, iar cremele sunt obtinute din budinci de vanilie/ciocolata la care am adaugat putina frisca si gelatina.

Prajitura duo

Ingrediente Prajitura duo:

Blat cacao:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de vanilie:

  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 g gelatina (1/2 plic)
  • 4 linguri zahar
  • 75 g unt
  • 4 linguri frisca

Blat simplu:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 5 g gelatina (1/2 plic)
  • 4 linguri zahar
  • 75 g unt
  • 4 linguri frisca

Decor:

  • 500 g frisca
  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura duo:

Blat cacao:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Compozitia se toarna intr-o tava de 20×28 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Blat simplu:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia se toarna intr-o tava de 20×28 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema de vanilie:

  • Gelatina se pune la inmuiat in 1/3 cana cu apa.
  • Praful de la budincile de vanilie se amesteca cu zaharul si 150 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune la fiert.
  • Cand acesta clocoteste se adauga compozitia preparata anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia de pe foc se adauga gelatina inmuiata, se amesteca energic pentru omogenizare, apoi se adauga untul.
  • Dupa ce se raceste complet se adauga cele 4 linguri de frisca.

Crema de ciocolata:

  • Gelatina se pune la inmuiat in 1/3 cana cu apa.
  • Praful de la budincile de ciocolata se amesteca cu zaharul si 150 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune la fiert.
  • Cand acesta clocoteste se adauga compozitia preparata anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia de pe foc se adauga gelatina inmuiata, se amesteca energic pentru omogenizare, apoi se adauga untul.
  • Dupa ce se raceste complet se adauga cele 4 linguri de frisca.

Asamblare Prajitura duo:

  • Asezati blatul simplu pe un blat de prajituri.
  • Deasupra intindeti crema de ciocolata.
  • Asezati blatul de cacao.
  • Deasupra intindeti crema de vanilie.
  • Decorati cu cele 500 g frisca si ciocolata rasa.
  • Prajitura Duo se da la frigider minim 8 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.