Prajitura bicolora cu caramel si nuci

Prajitura bicolora cu caramel si nuci este un adevarat rasfat culinar. Crema caramel impreuna cu crema de nuci se imbina perfect cu blaturile fine ale acestei delicioase prajituri.

Prajitura bicolora cu caramel si nuci

Ingrediente Prajitura bicolora cu caramel si nuci:

Blat simplu:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt

Blat cacao:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de nuci:

  • 500 ml lapte
  • 1 1/2 plic budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g unt moale
  • 200 g nuci macinate

Crema caramel:

  • 300 g zahar
  • 500 ml lapte rece
  • 50 g amidon
  • Un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g unt moale

Decor:

  • 500 g frisca
  • 100 g nuci taiate marunt

Preparare Prajitura bicolora cu caramel si nuci:

Blat cacao:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Compozitia se toarna intr-o tava de 20×28 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Blat simplu:

  • Bateti albusurile spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
  • Compozitia se toarna intr-o tava de 20×28 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema caramel:

  • Amidonul se pune intr-un castron peste care se toarna treptat laptele rece.
  • Se amesteca usor cu un tel pana cand obtineti o compozitie omogena fara cocoloase, se adauga apoi praful de sare si zaharul vanilat.
  • Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita antiaderenta (se pune in cratita si se asteapta sa se topeasca) la foc mic.
  • Dupa ce zaharul a devenit brun, se ia cratita de pe foc si se incorporeaza in aceasta amestecul de amidon cu lapte.
  • Compozitia obtinuta se pune din nou la foc mic si se amesteca continuu cu telul pana cand incepe sa fiarba si zaharul ars s-a dizolvat in lapte.
  • Se lasa pe foc sa dea 2-3 clocote pana cand se ingroasa.
  • Se ia de pe foc, se pune intr-un castron si se acopera cu folie alimentara (direct pe suprafata cremei), se lasa sa se raceasca complet.
  • Mixati untul moale pana obtineti o crema spumoasa, apoi adaugati treptat crema caramel obtinuta anterior, dupa ce s-a racit complet, mixati pana la omogenizare.

Crema de nuci:

  • Praful de la 1 si 1/2 plic budinca de vanilie se amesteca intr-un castronel cu 150 ml lapte.
  • Restul de lapte impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se pun la foc mediu intr-o cratita antiaderenta.
  • Cand laptele clocoteste se adauga compozitia obtinuta anterior din praful de la budinca de vanilie si lapte.
  • Se amesteca usor pana cand budinca incepe sa se ingroase (1-2 minute).
  • Se ia de pe foc, se pune intr-un castronel, se acopera cu folie alimentara alimentara (direct pe suprafata cremei), se lasa sa se raceasca complet.
  • Mixati untul moale pana obtineti o crema spumoasa, apoi adaugati treptat budinca de vanilie obtinuta anterior, dupa ce s-a racit complet, mixati pana la incorporare completa.
  • In final se adauga si nucile macinate, se mixeaza usor cu viteza mica pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura bicolora cu caramel si nuci:

  • Asezati blatul de cacao pe un blat de prajituri.
  • Deasupra intindeti crema de nuci.
  • Asezati blatul simplu.
  • Deasupra intindeti crema caramel.
  • Decorati cu cele 500 g frisca si nuci.
  • Se da la frigider minim 8 ore inainte de a o taia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.