Napolitana bicolora

1K Shares

Un desert savuros, usor de facut este delicioasa Napolitana bicolora. Cremele cu aroma de whisky crema si lichior de oua impreuna cu foile de napolitana, alcatuiesc o prajitura fabuloasa.

Napolitana bicolora 1

Ingrediente Napolitana bicolora:

  • 3.5 foi napolitana (se obtin 7 straturi)

Crema cacao:

  • 125 grame unt
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1/3 cana lapte
  • 1 cana lapte praf
  • 2 linguri cacao
  • 2-3 linguri Irish cream

Crema simpla:

  • 125 grame unt
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1/3 cana lapte
  • 2 cani lapte praf
  • 2-3 linguri lichior de oua

Preparare Napolitana bicolora :

Crema cacao:

  • Puneti untul impreuna cu zaharul sa se topeasca intr-o cratita pe bain-marie .
  • Mixati, iar cand untul s-a topit si incorporat cu zaharul, adaugati laptele lichid si cacaua.
  • Cand incepe sa fiarba compozitia, adaugati lichiorul Irish cream.
  • Luati cratita de pe foc, iar dupa ce se raceste putin (compozitia trebuie sa fie destul de fierbinte), incorporati treptat in compozitia obtinuta laptele praf.
  • Mixati pana cand laptele praf a intrat complet in compozitia de crema cu cacao.

Crema simpla:

  • Puneti intr-o cratita pe bain-marie untul impreuna cu zaharul sa se topeasca.
  • Mixati, iar cand untul s-a topit si incorporat cu zaharul, adaugati laptele lichid si lichiorul de oua.
  • Fierbeti putin compozitia obtinuta, luati-o de pe foc, lasati-o sa se raceasca 5 minute, apoi incorporati treptat laptele praf.
  • Mixati continuu pana cand obtineti o crema omogena.

Asamblare Napolitana bicolora :

  • Foile de napolitana se taie pe jumatate. (3 foi/2 + 1/2 foaie = 7 straturi/foi mai mici; practic, jumatate din foaia de napolitana asa cum se gaseste ea in comert, caruia ii voi spune in continuare tot foaie).
  • Asezati prima foaie de napolitana (din cele 7 obtinute).
  • Ungeti-o cu o treime din crema de cacao.
  • Asezati cea de-a doua foaie de napolitana.
  • Ungeti-o cu crema simpla.
  • Repetati straturile de inca 2 ori.
  • Ultimul strat va fi de napolitana.
  • Acoperiti prajitura cu un servet de bucatarie si asezati deasupra acesteia ceva greu (ex. un fund de lemn mare).
  • Dupa ce se racesc cremele se pune prajitura la frigide cel putin 12 ore pentru a se inmuia, apoi se taie in patrate sau romburi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.