Prajitura cu blat de cafea si crema de cocos

11 Shares
Prajitura cu blat de cafea si crema de cocos

Prajitura cu blat de cafea si crema de cocos este un desert delicat, aromat, perfect de weekend. Combinatia cafea-cocos creeaza o prajitura excelenta pe care trebuie s-o incercati.

Ingrediente Prajitura cu blat de cafea si crema de cocos:

Blat cu cafea:

  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 g iaurt
  • 75 ml ulei
  • 150 g faina
  • 25 g cacao de buna calitate
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare

Crema de cocos:

  • 400 ml lapte de cocos
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina granulata
  • 2 plicuri zahar vanilat

Preparare Prajitura cu blat de cafea si crema de cocos:

Blat cu cafea:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza vomului si zaharul se topeste.
  • Se adauga pe rand, uleiul, cafeaua si iaurtul, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
  • In final se adauga faina amestecata in prealabil cu cacaua, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu.
  • Amestecati compozitia pana cand devine omogena.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Tava se da in cuptorul incins la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul cu cafea obtinut se lasa sa se raceasca complet.

Crema de cocos:

  • Gelatina se pune la inmuiat in cca. 70 ml apa rece.
  • Intr-o craticioara se pun la foc mic laptele de cocos si ciocolata alba rupta in bucatele.
  • Se amesteca continuu pana cand ciocolata se topeste si se obtine o compozitie omogena.
  • Se ia craticioara de pe foc se lasa 1-2 minute, apoi se adauga gelatina inmuiata.
  • Se amesteca energic pana cand se aceasta se topeste, se asteapta sa se raceasca complet.
  • Smantana pentru frisca rece se mixeaza cu zaharul vanilat pana cand se intareste.
  • Se incorporeaza apoi in 2-3 reprize in crema de cocos racita, amestecand usor dupa fiecare adaugare, cu miscari de sus in jos.
  • Crema obtinuta (de consistenta moale) o turnam apoi peste blatul din tava racit complet, uniformizam cu o spatula.
  • Dam tava cu Prajitura cu blat de cafea si crema de cocos la frigider minim 8 ore pentru a lasa crema de cocos sa se intareasca (gelatina din aceasta).
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.