Pandispan cu sos de ciocolata

Savurosul Pandispan cu sos de ciocolata este un desert fabulos, usor de preparat. Blatul fraged insiropat cu sosul de ciocolata este „terminat” cu un decor din frisca si ornamente din ciocolata sau ciocolata rasa.

Pandispan cu sos de ciocolata

Ingrediente Pandispan cu sos de ciocolata:

Blat pandispan:

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 240 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt

Sos de ciocolata:

  • 1 cana apa (250 ml)
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar

Decor:

  • 250 g Frisca
  • Ornamente de ciocolata/ciocolata rasa etc.

Preparare Pandispan cu sos de ciocolata:

Blat pandispan:

  • Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul la viteza mare pana cand se obtine o compozitie spumoasa (3-4 minute).
  • Se toarna apoi treptat laptele si uleiul, se mixeaza pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat cu ajutorul unei spatule, cu miscari usoare de jos in sus.
  • Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 25×35 cm, in care s-a pus in prealabil hartie de copt, si se da in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 sau pana cand se rumeneste la suprafata (verificati cu scobitoarea).
  • Scoateti tava din cuptor si cu ajutorul unui betisor din bambus intepati blatul prajiturii din loc in loc pana aproape de fundul blatului.

Sos de ciocolata:

  • Intr-o craticioara se pun ingredientele de sos la foc mic.
  • Cand compozitia incepe sa clocoteasca, lasati ingredientele pe foc sa fiarba cca. 5 minute, amestecandu-le ocazional.
  • Sosul obtinut se pune cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata blatului, inclusiv in gaurile rezultate anterior.
  • Pandispanul cu sos de ciocolata se lasa la frigider 2-3 ore, apoi se decoreaza cu frisca si ornamente de ciocolata/ciocolata rasa.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.