Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata este un desert exceptional, pe care iubitorii de ciocolata il vor indragi imediat. Blatul fraged combinat cu crema fina alcatuiesc o prajitura delicioasa.

Prajitura cu crema de ciocolata

Ingrediente Prajitura cu crema de ciocolata:

Blat de cacao:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 250 g smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata neagra

Insiropare:

  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei

Decor:

  • Frisca
  • Fructe

Preparare Prajitura cu crema de ciocolata:

Blat de cacao:

  • Bateti albsurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Incorporati pe rand galbenusurile, apa, uleiul, cu ajutorul unei spatule, amestecand usor de jos in sus.
  • In final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 32×33 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, veriifcati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua pe lungime, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de ciocolata:

  • Topiti ciocolata neagra, lasati compozitia sa se raceasca.
  • Din smantana pentru frisca oprim 3 linguri pentru a le folosi mai tarziu la glazura.
  • Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana cand se obtine o frisca de consistenta ferma.
  • In frisca obtinuta incorporati ciocolata topita, dupa ce s-a racit complet, mixati pana cand obtineti o crema omogena de ciocolata.

Asamblare Prajitura cu crema de ciocolata:

  • Unul din blaturile obtinute se insiropeaza cu jumatate din laptele amestecat cu zaharul vanilat.
  • Intindeti apoi peste acesta crema de ciocolata obtinuta anterior in mod uniform.
    Acoperiti cu cel de-al doilea blat, insiropati-l cu restul de lapte+zahar vanilat.

Glazura:

  • Cele 3 linguri oprite din smantana pentru frisca se pun intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata neagra rupta in bucatele.
  • Dupa ce ciocolata se topeste si se combina cu smantana pentru frisca, se ia craticioara de pe foc si se adauga in compozitia obtinuta cele 2 linguri de ulei.
  • Se mixeaza pana la omogenizare, se lasa sa se raceasca.
  • Glazura rezultata se intinde uniform peste ultimul blat de cacao.
  • Dati Prajitura cu crema de ciocolata la frigider minim 4 ore apoi taiati-o in bucati si decorati-o cu frisca/fructe/ciocolata rasa/cocos/etc.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.