Prajitura cu crema de ciocolata
Prajitura cu crema de ciocolata este un desert exceptional, pe care iubitorii de ciocolata il vor indragi imediat. Blatul fraged combinat cu crema fina alcatuiesc o prajitura delicioasa.
Ingrediente Prajitura cu crema de ciocolata:
Blat de cacao:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 6 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Crema de ciocolata:
- 250 g smantana pentru frisca
- 100 g ciocolata neagra
Insiropare:
- 100 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
Glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 2 linguri ulei
Decor:
- Frisca
- Fructe
Preparare Prajitura cu crema de ciocolata:
Blat de cacao:
- Bateti albsurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma tare.
- Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
- Incorporati pe rand galbenusurile, apa, uleiul, cu ajutorul unei spatule, amestecand usor de jos in sus.
- In final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt.
- Se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 32×33 cm in care ati pus hartie de copt.
- Tava se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, veriifcati cu scobitoarea.
- Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua pe lungime, obtinandu-se doua blaturi.
Crema de ciocolata:
- Topiti ciocolata neagra, lasati compozitia sa se raceasca.
- Din smantana pentru frisca oprim 3 linguri pentru a le folosi mai tarziu la glazura.
- Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana cand se obtine o frisca de consistenta ferma.
- In frisca obtinuta incorporati ciocolata topita, dupa ce s-a racit complet, mixati pana cand obtineti o crema omogena de ciocolata.
Asamblare Prajitura cu crema de ciocolata:
- Unul din blaturile obtinute se insiropeaza cu jumatate din laptele amestecat cu zaharul vanilat.
- Intindeti apoi peste acesta crema de ciocolata obtinuta anterior in mod uniform.
Acoperiti cu cel de-al doilea blat, insiropati-l cu restul de lapte+zahar vanilat.
Glazura:
- Cele 3 linguri oprite din smantana pentru frisca se pun intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata neagra rupta in bucatele.
- Dupa ce ciocolata se topeste si se combina cu smantana pentru frisca, se ia craticioara de pe foc si se adauga in compozitia obtinuta cele 2 linguri de ulei.
- Se mixeaza pana la omogenizare, se lasa sa se raceasca.
- Glazura rezultata se intinde uniform peste ultimul blat de cacao.
- Dati Prajitura cu crema de ciocolata la frigider minim 4 ore apoi taiati-o in bucati si decorati-o cu frisca/fructe/ciocolata rasa/cocos/etc.