Prajitura cu crema de ciocolata

55 Shares

Prajitura cu crema de ciocolata este un desert exceptional, pe care iubitorii de ciocolata il vor indragi imediat. Blatul fraged combinat cu crema fina alcatuiesc o prajitura delicioasa.

Prajitura cu crema de ciocolata

Ingrediente Prajitura cu crema de ciocolata:

Blat de cacao:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 250 g smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata neagra

Insiropare:

  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 2 linguri ulei

Decor:

  • Frisca
  • Fructe

Preparare Prajitura cu crema de ciocolata:

Blat de cacao:

  • Bateti albsurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea ferma.
  • Incorporati pe rand galbenusurile, apa, uleiul, cu ajutorul unei spatule, amestecand usor de jos in sus.
  • In final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Se amesteca usor cu spatula pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 32×33 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Tava se da in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute, veriifcati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in doua pe lungime, obtinandu-se doua blaturi.

Crema de ciocolata:

  • Topiti ciocolata neagra, lasati compozitia sa se raceasca.
  • Din smantana pentru frisca oprim 3 linguri pentru a le folosi mai tarziu la glazura.
  • Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana cand se obtine o frisca de consistenta ferma.
  • In frisca obtinuta incorporati ciocolata topita, dupa ce s-a racit complet, mixati pana cand obtineti o crema omogena de ciocolata.

Asamblare Prajitura cu crema de ciocolata:

  • Unul din blaturile obtinute se insiropeaza cu jumatate din laptele amestecat cu zaharul vanilat.
  • Intindeti apoi peste acesta crema de ciocolata obtinuta anterior in mod uniform.
    Acoperiti cu cel de-al doilea blat, insiropati-l cu restul de lapte+zahar vanilat.

Glazura:

  • Cele 3 linguri oprite din smantana pentru frisca se pun intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata neagra rupta in bucatele.
  • Dupa ce ciocolata se topeste si se combina cu smantana pentru frisca, se ia craticioara de pe foc si se adauga in compozitia obtinuta cele 2 linguri de ulei.
  • Se mixeaza pana la omogenizare, se lasa sa se raceasca.
  • Glazura rezultata se intinde uniform peste ultimul blat de cacao.
  • Dati Prajitura cu crema de ciocolata la frigider minim 4 ore apoi taiati-o in bucati si decorati-o cu frisca/fructe/ciocolata rasa/cocos/etc.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.