Prajitura de post cu mure

Prajitura de post cu mure este un desert clasic de post, simplu si delicios.
In blatul umed, cu gust delicat de lamaie, putem adauga si alte fructe (afine, capsuni, kiwi, etc.), toate garantand cu gust irezistibil acestei prajituri excelente de post.

Prajitura de post cu mure

Ingrediente Prajitura de post cu mure:

  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 cana zahar
  • 150 ml ulei
  • 350 ml lapte de soia
  • 1 plic zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g mure
  • Zahar pudra pentru decor

Preparare Prajitura de post cu mure:

  • Intr-un castron mare amestecati ingredientele uscate (faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si zaharul vanilat).
  • Intr-un alt castron mixati ingredientele umede (ulei, lapte de soia).
  • Adaugati coaja rasa de vanilie si turnati treptat compozitia obtinuta in castronul cu mixul de ingrediente uscate.
  • Mixati ingredientele pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Murele se aseaza in compozitie, din loc in loc, pe toata suprafata tavii.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati Prajitura de post cu mure sa se raceasca complet, apoi decorati-o cu zahar pudra.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.