Prajitura cu blat de cacao biscuiti crema de ciocolata si cocos

2K Shares

Prajitura cu blat de cacao biscuiti crema de ciocolata si cocos este un deliciu culinar perfect de weekend. Blatul de cacao combinat cu cremele de cocos si ciocolata, alaturi de stratul de biscuiti, alcatuiesc un desert nemaipomenit de gustos.

Prajitura cu blat de cacao biscuiti crema de ciocolata si cocos

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao biscuiti crema de ciocolata si cocos:

Blat de cacao:

  • 4 oua mari
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 plic praf de copt

 

  • Cateva linguri de lapte pentru a insiropa blatul de cacao dupa de l-ati scos din cuptor

Umplutura:

  • 800 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri budinca vanilie Dr. Oetker
  • 200 grame unt

 

  • 50 grame fulgi cocos
  • 100 grame ciocolata topita si racita
  • 150 grame biscuiti si cateva linguri lapte puse intr-un castronel pentru a inmuia biscutii

 

  • Fulgi de cocos pentru decorare

Preparare Prajitura cu blat de cacao biscuiti crema de ciocolata si cocos:

Blat de cacao:

  • Mixati ouale impreuna cu zaharul.
  • Adaugati laptele, uleiul, faina, cacaua si praful de copt.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Ungeti cu ulei si tapetati cu faina o tava dreptunghiulara de copt de 23×33 cm.
  • Turnati aluatul de cacao obtinut anterior in forma de copt si dati tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius timp de 10-15 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce scoateti blatul de cacao din cuptor insiropati-l cu putin lapte pe toata suprafata acestuia.
  • Lasati blatul de cacao sa se raceasca complet inainte de a asambla prajitura.

Umplutura:

  • Pregatiti cele doua plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecaul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati untul in budinca de vanilie racita.
  • Impartiti apoi crema de vanilie racita in doua parti egale (in doua castroane).
  • Intr-una adaugati ciocolata topita si racita, in cealalta incorporati fulgii de cocos.
  • Mixati usor ambele crème pana obtineti compozitii omogene.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao biscuiti crema de ciocolata si cocos:

  • Pe o masa de lucru asezati blatul de cacao copt anterior, dupa ce s-a racit complet.
  • Ungeti blatul de cacao cu crema de cocos.
  • Deasupra asezati biscutii dupa ce i-ati imbibat foarte putin in lapte.
  • Ungeti stratul de biscuiti cu crema de ciocolata.
  • Decorati prajitura cu fulgi de cocos si dati-o la frigider cateva ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.