Chiftele din varza cu sos de marar

211 Shares

Delicioasele Chiftele din varza cu sos de marar se pot servi atat ca aperitiv, cat si ca fel principal de mancare. Codimentele folosite confera un gust aparte, iar completate de sosul de marar, alcatuiesc un preparat culinar excelent.

Chiftele din varza cu sos de marar

Ingrediente Chiftele din varza cu sos de marar:

  • 500 grame varza
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi fierti
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 5-6 catei usturoi pisat
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 lingurita leustean uscat
  • 1 legatura marar tocat
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • Pesmet
  • Fulgi de porumb pisati

Sos de marar:

  • 30 grame unt
  • 30 grame faina
  • 500 ml supa de legume
  • 50 grame smantana grasime 30%
  • 1 legatura marar proaspat tocat
  • Sare
  • Piper alb

Preparare Chiftele din varza cu sos de marar:

  • Spalati varza si morcovul, apoi dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Condimentati-le cu sare si lasati-le intr-un castron cateva minute, pentru a se inmuia.
  • Ceapa tocata marunt se caleste intr-o tigaie in care ati pus 2 linguri ulei.
  • Se stoarce varza si morcovul de apa, apoi se adauga in tigaia cu ceapa.
  • Se calesc cateva minute pana cand ingredientele se inmoaie, avand grija sa le amestecati din cand in cand, luati apoi tigaia de pe foc.
  • Lasati-le sa se raceasca, apoi adaugati usturoiul pisat, chimionul, leusteanul, cartoful fiert dat pe razatoare, ouale batute, mararul tocat, sare, piper.
  • Se mixeaza bine compozitia, apoi se adauga in aceasta putin pesmet pentru a capata o consistenta care sa se poate modela.
  • Formati chiftelele de varza cu mana, apoi dati-le prin pesmet sau prin fulgi de porumb pisati.
  • Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana cand se rumenesc, apoi se aseaza pe un platou pe care ati pus prosop de hartie, pentru a absorbi din grasime.

Sosul de marar:

  • Topiti untul intr-o cratita antiaderenta.
  • Adaugati faina, mixati continuu pentru a nu se forma cocoloase.
  • Turnati supa de legume, condimentati cu sare si piper alb, mixati pana cand sosul incepe fiarba si sa se ingroase.
  • Luati sosul de pe foc, iar dupa cateva minute adaugati smantana si mararul tocat.
  • Serviti calde Chiftele din varza cu sos de marar.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.