Dovlecei umpluti cu branza si marar

996 Shares

Dovlecei umpluti cu branza si marar, este o mancare de vara usor de digerat, dar consistenta in acelasi timp, ce se poate manca atat rece, cat si calda.

Dovlecei umpluti cu branza si marar

Ingrediente Dovlecei umpluti cu branza si marar:

  • 2 dovlecei
  • 400 grame branza de vaci
  • 60 grame unt
  • 5 linguri de smantana
  • 2 linguri gris
  • 2 fire ceapa verde tocata marunt
  • 200 grame branza rasa (cascaval, branza cheddar, parmezan, etc.)
  • 2 oua
  • 1 legatura marar proaspat tocat
  • 1 rosie taiate felii pentru garnisire
  • Sare
  • Piper

Preparare Dovlecei umpluti cu branza si marar:

  • Spalati dovleceii, taiati capetele acestora, apoi taiatii pe jumatate in lungime.
  • Cu ajutorul unei lingurite scobiti miezul acestora.
  • Ungeti cu putin ulei o tava Jena.
  • Intr-un castron batati ouala, adaugati branza de vaci, branza rasa, smantana si untul.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti o crema omogena.
  • Incorporati apoi grisul, mararul, sarea si piperul.
  • Umpleti jumatatile de dovlecei scobiti anterior cu crema de branza si marar obtinuta anterior.
  • Nivelati cu un cutit sau cu dosul unei linguri umplutura dovleceilor si asezatii in tava Jena unsa cu putin ulei.
  • Adaugati putina apa in tava, apoi dati dovleceii umpluti cu branza si marar in cuptorul incins la 180 de grade celsius, timp de 45 de minute sau pana se rumenesc.
  • Cu 10 minute inainte de a coacerea completa a dovleceilor, scoatetii din cuptor si garnisiti cu feliile de rosii.
  • Dupa ce sunt gata, lasatii 10 minute sa se raceasa, apoi servitii ca atare.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.