Prajitura cu ciocolata si alune
Savuroasa Prajitura cu ciocolata si alune este un desert cremos, usor de preparat. Este excelenta alaturi de o cana de cafea sau cacao cu lapte.
Ingrediente Prajitura cu ciocolata si alune:
Blat:
- 4 albusuri
- 80 grame zahar
- Un varf cutit sare
- 20 grame faina
- 80 grame alune prajite macinate
Umplutura:
- 8 galbenusuri
- 120 grame zahar
- 50 grame faina
- 175 ml lapte
- 90 grame ciocolata dark rupta in bucati
- 110 grame unt la temperatura camerei
Topping:
- 30 grame alune prajite macinate
Preparare Prajitura cu ciocolata si alune:
Blatul:
- Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare.
- Incorporati in acestea faina si alunele prajite macinate.
- Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
- Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava dreptunghiulara de 23x33cm.
- Turnati aluatul obtinut anterior, nivelati-o cu o spatula.
- Coaceti blatul in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 20 minute sau verificati cu scobitoarea.
Umplutura:
- Mixati galbenusele impreuna cu zaharul.
- Adaugati apoi in compozitie faina si laptele.
- Puneti ingredientele intr-o cratita la foc mic sau pe bain-marie, adaugati si ciocolata dark rupta in bucati, si mixati-le cu telul pana cand crema incepe sa se ingroase.
- Luati crema de ciocolata de pe foc, lasati-o sa se raceasca complet, apoi incorporati in aceasta untul, cu ajutorul unui mixer.
- Intindeti crema astfel obtinuta peste blatul copt anterior in tava de copt.
- Nivelati crema cu o spatula, iar deasupra garnisiti cu alunele prajite macinate.
- Dati Prajitura cu ciocolata si alune in frigider cel putin doua ore, apoi taiati-o in bucati.
pare extrem de delicioasa!
Facem prajitura aceasta la toate ocaziile festive. Ne pregatim pentru Craciun si sunt din nou pe aici. Va multumim pentru reteta si va dorim in avans, Sarbatori Fericite 🙂 !
Multumesc mult si spor la prajiturit ! Sarbatori fericite si dvs !
Buna deara! Doar 20 de grame de faina de pun in blat?
Da, compozitia de blat se incheaga si de la alune.