Prajitura cu ciocolata si alune

Savuroasa Prajitura cu ciocolata si alune este un desert cremos, usor de preparat. Este excelenta alaturi de o cana de cafea sau cacao cu lapte.

Prajitura cu ciocolata si alune

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si alune:

Blat:

  • 4 albusuri
  • 80 grame zahar
  • Un varf cutit sare
  • 20 grame faina
  • 80 grame alune prajite macinate

Umplutura:

  • 8 galbenusuri
  • 120 grame zahar
  • 50 grame faina
  • 175 ml lapte
  • 90 grame ciocolata dark rupta in bucati
  • 110 grame unt la temperatura camerei

Topping:

  • 30 grame alune prajite macinate

Preparare Prajitura cu ciocolata si alune:

Blatul:

  • Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare.
  • Incorporati in acestea faina si alunele prajite macinate.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava dreptunghiulara de 23x33cm.
  • Turnati aluatul obtinut anterior, nivelati-o cu o spatula.
  • Coaceti blatul in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 20 minute sau verificati cu scobitoarea.

Umplutura:

  • Mixati galbenusele impreuna cu zaharul.
  • Adaugati apoi in compozitie faina si laptele.
  • Puneti ingredientele intr-o cratita la foc mic sau pe bain-marie, adaugati si ciocolata dark rupta in bucati, si mixati-le cu telul pana cand crema incepe sa se ingroase.
  • Luati crema de ciocolata de pe foc, lasati-o sa se raceasca complet, apoi incorporati in aceasta untul, cu ajutorul unui mixer.
  • Intindeti crema astfel obtinuta peste blatul copt anterior in tava de copt.
  • Nivelati crema cu o spatula, iar deasupra garnisiti cu alunele prajite macinate.
  • Dati Prajitura cu ciocolata si alune in frigider cel putin doua ore, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.