Prajitura cu blat de vanilie si ciocolata

3K Shares

O delicatesa culinara pentru gurmanzi este savuroasa Prajitura cu blat de vanilie si ciocolata. Straturile de vanilie si cel de ciocolata impreuna cu glazura de ciocolata si cea de lamaie, formeaza un desert fabulos.

Prajitura cu blat de vanilie si ciocolata

Ingrediente Prajitura cu blat de vanilie si ciocolata:

  • 250 grame faina
  • 250 grame zahar
  • 125 grame unt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa fierbinte
  • 4 oua
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • Ornament cu gust de ciocolata Dr. Oetker

Glazura de ciocolata:

  • 100 grame smantana pentru frisca
  • 100 grame ciocolata dark

Glazura de lamaie:

  • 1 albus mic de ou
  • 100 grame zahar pudra
  • Cateva picaturi suc de lamaie

Preparare Prajitura cu blat de vanilie si ciocolata:

  • Bateti albusele spuma.
  • Intr-un alt castron amestecati cu ajutorul unui mixer galbenusele cu zaharul, apa calda si smantana.
  • Intr-o craticioara incalziti laptele impreuna cu untul, apoi adaugati compozitia anterioara din galbenuse+zahar.
  • Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Luati cratita de pe foc si incorporati faina+praful de copt.
  • In final adaugati albusele batute spuma.
  • Mixati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Impartiti aluatul in 2/3 si 1/3.
  • In aluatul  mare – 2/3 – adaugati zaharul vanilat.
  • In aluatul mic – 1/3 – adaugati pudra de cacao.
  • Aluatul de vanilie, se imparte in doua si fiecare se coace separat, intr-o tava de copt 20×24 in care ati asezat in prealabil o hartie de copt.
  • Aluatul cu pudra de cacao puneti-l intr-o tava cu aceleasi dimensiuni.
  • Dati blaturile in cuptorul incins la 175 grade (se coc separat) Celsius pentru 15 – 20 minute.
  • In final veti avea 3 blaturi: 2 de vanilie si unul de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Intr-o craticioara topiti ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca, mixati pana cand obtineti un sos gros omogen de ciocolata, apoi lasati-l sa se raceasca complet.

Glazura de lamaie:

  • Intr-un bol mixati zaharul pudra impreuna cu albusul de ou, apoi incorporati in compozitie cateva picaturi de suc de lamaie.

Asamblare Prajitura cu blat de vanilie si ciocolata:

  • Asezati o coala mare de hartie pe masa de lucru.
  • Ultimul strat va fi unul din blaturile de vanilie.
  • Deasupra acestuia intindeti jumatate din glazura de ciocolata obtinuta anterior.
  • Asezati blatul de cacao.
  • Deasupra acestuia intindeti cealalta jumatate din glazura de ciocolata.
  • Peste acesta asezati al doilea blat de vanilie.
  • Puneti uniform glazura de lamaie peste ultimul blat de vanilie, iar deasupra presarati ornamentele cu gust de ciocolata de la Dr. Oetker.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.