Prajitura frageda cu crema de vanilie

215 Shares

Un desert clasic, pretabil la orice ocazie este delicioasa Prajitura frageda cu crema de vanilie. Blatul pufos, combinat cu crema de vanilie si aroma de portocala, alcatuiesc o prajitura excelenta.

Prajitura frageda cu crema de vanilie

Ingrediente Prajitura frageda cu crema de vanilie:

Aluat:

  • 300 grame faina
  • 100 grame margarina
  • 100 grame zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasa de la o portocala

Crema de vanilie:

  • 800 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 7 linguri zahar
  • 150 grame unt
  • Coaja si sucul de la o portocala
  • Zahar pudra pentru decorare

Preparare Prajitura frageda cu crema de vanilie:

Aluat:

  • Framantati ingredientele de aluat pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Acoperiti-o cu o folie si dati-o la frigider 30 de minute.
  • Dupa ce a stat la rece, se intind doua foi din acest aluat, de marimea tavii de copt (20×30 cm).
  • Se pune hartie de copt in tava si se coc separat cele doua foi de aluat obtinute anterior.
  • Se lasa sa se raceasca complet inainte de a asambla prajitura.

Crema de vanilie:

  • Pregatiti cele doua plicuri de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul celor 2 plicuri se amesteca cu cele 7 linguri de zahar si cu 8 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Lasati budinca de vanilie sa se raceasca, apoi incorporati in aceasta untul, sucul si coaja de portocale.

Asamblare Prajitura frageda cu crema de vanilie:

  • Asezati unul din blaturile coapte anterior pe fundul unui platou.
  • Intindeti peste acesta crema de vanilie obtinuta anterior.
  • Puneti cel de-al doilea blat deasupra cremei.
  • Deasupra garnisiti cu zaharul pudra.
  • Prajitura frageda cu crema de vanilie se lasa la frigider cateva ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.