Prajitura cu zmeura si glazura de ciocolata

160 Shares

Un desert perfect pentru sarbatori este savuroasa Prajitura cu zmeura si glazura de ciocolata. Aroma zmeurei combinata cu ciocolata transforma acest desert intr-un adevarat deliciu culinar.

Prajitura cu zmeura si glazura de ciocolata

Ingrediente Prajitura cu zmeura si glazura de ciocolata:

Blat:

  • 280 grame ciocolata cu lapte rupta in bucatele
  • 170 grame unt rece taiat in bucatele
  • 4 linguri gem de zmeura fara samburi/seminte
  • 1 cana zahar
  • 5 oua mari
  • 1/3 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt

Glazura:

  • 1/4 cana smantana pentru frisca
  • 3 linguri gem de zmeura fara samburi/seminte
  • 175 grame ciocolata cu lapte rupta in bucatele

Topping:

  • 200 grame zmeura proaspata

Preparare Prajitura cu zmeura si glazura de ciocolata:

Blatul:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Puneti o hartie de copt intr-o tava patrata de cuptor.
  • Ungeti cu putin ulei si presarati faina peste folia de copt.
  • Intr-o craticioara antiaderenta topiti ciocolata impreuna cu untul la foc mic pana cand acestea se topesc si formeaza o crema omogena.
  • Adaugati gemul de zmeura fara samburi, mixati, apoi luati craticioara de pe foc si lasati-o sa se raceasca putin.
  • Intr-un castron amestecati ouale cu zaharul cu ajutorul unui mixer, pana obtineti o crema omogena (in jur de 5 minute).
  • Incorporati faina si praful de copt, apoi adaugati treptat compozitia de ciocolata+unt+gem de zmeura realizata anterior.
  • Turnati aluatul obtinut in tava de copt.
  • Dati blatul prajiturii in cuptorul incins timp de 45 de minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Asteptati ca blatul sa se raceasca complet in tava, apoi asezati prajitura pe un platou si scoatetii cu grija folia de copt.

Glazura:

  • Mixati smantana pentru frisca cu gemul de zmeura fara samburi la foc mic intr-o craticioara, pana cand gemul se topeste si compozitia incepe sa fiarba.
  • Luati craticioara de pe foc si incorporati ciocolata.
  • Mixati pana cand aceasta se topeste.
  • Lasati glazura sa se raceasca timp de 15 minute, apoi intindeti-o peste blatul racit complet.
  • Dati prajitura in frigider 20 minute pana cand se intareste glazura, apoi taiati-o in bucati.
  • Decorati-le cu zmeura proaspata.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.