Prajitura cu gem de zmeura si ciocolata
Prajitura cu gem de zmeura si ciocolata este un desert savuros, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu gem de zmeura si ciocolata:
Blat:
- 1 ou
- 150 g zahar pudra
- 1 lingura gem de zmeura
- 2 linguri cacao
- 250 ml lapte
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
Glazura:
- 100 ml smantana pentru frisca
- 100 g ciocolata neagra
Decor:
- Gem de zmeura
- Zmeura proaspata
Preparare Prajitura cu gem de zmeura si ciocolata:
Blat:
- Mixati oul cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa.
- Adaugati laptele si gemul de zmeura, amestecati usor cu o spatula sau un tel.
- In final se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
- Se amesteca usor pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 15-20 minute, verificati cu scobitoarea.
- Scoateti tava din cuptor, lasati blatul sa se raceasca cca. 10 minute, apoi intindeti pe suprafata acestuia gem de zmeura.
Glazura:
- Smantana pentru frisca se incinge bine intr-o craticioara antiaderenta.
- Se ia craticioara de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
- Se lasa 1-2 minute sa se topeasca, apoi se amesteca usor ingredientele cu o spatula.
- Glazura obtinuta se intinde uniform peste stratul de gem de zmeura.
- Prajitura cu gem de zmeura si ciocolata se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zmeura proaspata si se poate taia in bucati.
Please follow and like us: