Prajitura cu gem de zmeura si ciocolata

Prajitura cu gem de zmeura si ciocolata este un desert savuros, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu gem de zmeura si ciocolata:

Blat:

  • 1 ou
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingura gem de zmeura
  • 2 linguri cacao
  • 250 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Glazura:

  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata neagra

Decor:

  • Gem de zmeura
  • Zmeura proaspata

Preparare Prajitura cu gem de zmeura si ciocolata:

Blat:

  • Mixati oul cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa.
  • Adaugati laptele si gemul de zmeura, amestecati usor cu o spatula sau un tel.
  • In final se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 15-20 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Scoateti tava din cuptor, lasati blatul sa se raceasca cca. 10 minute, apoi intindeti pe suprafata acestuia gem de zmeura.

Glazura:

  • Smantana pentru frisca se incinge bine intr-o craticioara antiaderenta.
  • Se ia craticioara de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
  • Se lasa 1-2 minute sa se topeasca, apoi se amesteca usor ingredientele cu o spatula.
  • Glazura obtinuta se intinde uniform peste stratul de gem de zmeura.
  • Prajitura cu gem de zmeura si ciocolata se lasa sa se raceasca complet, apoi se decoreaza cu zmeura proaspata si se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.