Chec cu zmeura si glazura de zmeura

1 Shares

Savurosul chec cu zmeura si glazura de zmeura este un desert fin datorita untului si smantanii folosite la obtinerea acestuia. In plus, este foarte aromat si se prepara usor.

Chec cu zmeura si glazura de zmeura

Ingrediente Chec cu zmeura si glazura de zmeura:

  • 150 grame unt
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • 1 1/2 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 cana lapte
  • 4 linguri smantana
  • 1 cana zmeura proaspata

Glazura:

  • 1 1/4 cana zahar pudra
  • 10-15 fructe de zmeura proaspata

Preparare Chec cu zmeura si glazura de zmeura:

  • Ungeti cu unt si asezati o foaie de copt pe fundul unei forme de chec.
  • Intr-un castron mixati untul cu zaharul pana obtineti o crema omogena.
  • Adaugati ouale pe rand, apoi esenta de vanilie.
  • Intr-un alt castron mixati faina cu praful de copt.
  • Intr-un al treilea vas mixati laptele impreuna cu smantana.
    Incorporati treptat si alternativ, faina+praful de copt, apoi laptele+smantana in primul castron – cel in care ati mixat unt+zahar+oua+esenta de vanilie, incepand cu ingredientele uscate (faina+praf de copt) si terminand tot cu acestea.
  • Dupa ce obtineti un aluat omogen incorporati cu grija zmeura, astfel incat fructele sa ramana intregi.
  • Turnati aluatul in forma de chec pregatita anterior si dati-o in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 45 -55 de minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce checul este gata lasati-l sa se raceasca cel putin 15 minute in forma de chec, apoi scoateti-l si lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l orna cu glazura.

Glazura:

  • Zdrobiti fructele de zmeura cu ajutorul unui blender, apoi mixati piureul format cu zaharul pudra.
  • Daca glazura este prea groasa mai adaugati cateva fructe de zmeura, daca este prea subtire mai adaugati putin zahar pudra.
  • Glazura trebuie sa fie de consistenta mai groasa, si in acelasi timp sa o puteti turna peste checul racit complet.
  • Turnati glazura peste checul racit complet, apoi taiati-l in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.