Prajitura cu foi si doua creme

77 Shares

Prajitura cu foi si doua creme este extraordinar de delicata si se prepara usor. Blaturile subtiri si fragede umplute cu cele doua crema alcatuiesc un desert savuros.

Prajitura cu foi si doua creme

Ingrediente Prajitura cu foi si doua creme:

Blat:

  • 600 grame faina
  • 200 grame zahar
  • 2 oua
  • 150 grame margarina la temperatura camerei
  • 200 ml smantana
  • 1 plic praf de copt

Crema:

  • 1200 ml lapte
  • 200 grame zahar
  • 10 lingurite amidon
  • 200 grame unt
  • 100 grame ciocolata neagra
  • Zahar pudra pentru decorare

Preparare Prajitura cu foi si doua creme:

Blat:

  • Mixati faina cu praful de copt.
  • Adaugati in acestea ouale, zaharul, margarina, smantana.
  • Framantati aluatul format pana se obtine o compozitie omogena.
  • Impartiti aluatul in 5 parti egale sub forma de bila.
  • Din fiecare se intinde o foaie de dimensiunea tavii de copt 23×33 cm.
  • Intindeti intai toate foile, apoi coaceti-le pe rand, pe fundul tavii de copt, tapetata cu putina faina.
  • Foile se vor coace la 170 grade celsius, timp de 5-8 minute (in functie de cuptor) sau pana sunt usor rumenite pe margine.
  • Lasati foile sa se raceasca complet.

Crema:

  • Amestecati amidonul cu zaharul si 200 ml lapte.
  • Restul de lapte, se pune la fiert.
  • Cand incepe sa clocoteasca se adauga compozitia obtinuta anterior din amidon-zahar-lapte.
  • Se mixeaza pana cand crema se ingroasa.
  • Lasati crema sa se raceasca complet, apoi mixati-o cu untul.
  • Impartiti crema in doua si intr-una din ele incorporati ciocolata neagra topita pe bain-marie.

Asamblare Prajitura cu foi si doua creme:

  • Asezati o foaie coapta pe un platou de prajituri.
  • Ungeti-o cu jumatate din crema fara ciocolata.
  • Asezati cea de-a doua foaie.
  • Ungeti-o cu jumatate din crema cu ciocolata.
  • Asezati cea de-a treia foaie.
  • Ungeti-o cu jumatate din crema fara ciocolata.
  • Asezari cea de-a patra foaie.
  • Ungeti-o cu jumatate din crema cu ciocolata.
  • Asezati ultima foaie.
  • Prajitura cu foi si doua creme se lasa la frigider cateva ore pentru a se inmuia, apoi se decoreaza cu un strat abundent de zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.