Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie

Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie este un desert exceptional, usor de preparat. Garnisirea cu frisca si ciocolata, ii confera prajiturii un aspect de preparat savuros.

Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie f

Ingrediente Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie:

Blat:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 250 ml lapte

Crema de vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 150 grame unt

Crema de ciocolata:

  • 1 plic budinca de ciocolata Dr. Oetker
  • 400 ml  lapte
  • 3 linguri zahar
  • 150 grame unt

Garnisire:

  • 300 grame frisca
  • 40 grame ciocolata

Preparare Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie:

Blat:

  • Bateti albusele spuma impreuna cu zaharul (incorporati treptat cate o lingura de zahar).
  • Adaugati apoi faina, mixati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati compozitia intr-o tava de cuptor (23×33 cm)in care ati pus in prealabil hartie de copt.
  • Dati blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 25-30 minute sau pana cand este rumenit.
  • Scoateti blatul din cuptor si turnati imediat pe toata suprafata acestuia cei 250 ml lapte, pentru a se inmuia.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet.

Cremele:

Budinca de vanilie:

  • Pregatiti plicul de budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul plicului se amesteca cu 3 linguri de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati 150 grame unt in budinca de vanilie racita.

Budinca de ciocolata:

  • Pregatiti plicul de budinca de ciocolata de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj (Continutul plicului se amesteca cu 3 linguri de zahar si cu 4 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Dupa ce laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga amestecul preparat anterior. Se pune din nou la fiert cca. 1 minut, amestecand usor pana la legarea compozitiei).
  • Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui mixer incorporati 150 grame unt in budinca de ciocolata racita.
  • Puneti cremele de vanilie si ciocolata sa stea la frigider cel putin o ora.

Asamblare Prajitura cu crema de ciocolata si vanilie:

  • Scoateti din tava de copt blatul imbibat cu lapte, racit complet, si asezati-l pe un platou de prajituri.
  • Peste acesta asezati crema de vanilie, apoi cea de ciocolata (dupa ce au stat la frigider cel putin o ora).
  • Deasupra cremei de ciocolata intindeti frisca, iar peste aceasta radeti ciocolata.
  • Dati prajitura la frigider 2-3 ore pentru a se inmuia, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.