Salate aperitiv cu maioneza

Desi au ceva mai multe calorii decat salatele obisnuite, delicioasele salate aperitiv cu maioneza sunt mai consistente si mai gustoase. Iata cateva idei de salate aperitiv cu maioneza.

1. Salata cu sunca presata si maioneza

Salata cu sunca presata si maioneza

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 6 oua
  • 2-3 linguri smantana
  • 100 grame maioneza
  • 200 grame sunca presata
  • 2 castraveti murati
  • 200 grame branza telemea rasa
  • Sare
  • Piper

Preparare:

  • Fierbeti cartofii in coaja, curatati-i de coaja, taiati-i cubulete, condimentati-i cu sare si piper.
  • Sunca presata si castravetii murati se taie de asemenea cubulete.
  • Ouale se fierb tare, apoi se toaca marunt.
  • Maioneza se amesteca cu smantana intr-un bol mic.
  • Intr-un castron mixati ingredientele (cubuletele de cartofi, sunca, castraveti, oua).
  • Se incorporeaza mixul de maioneza+smantana.
  • Puneti compozitia obtinuta intr-un castron transparent sau intr-un vas Jena rotund, nivelati.
  • Decorati  cu branza telemea rasa.
  • Pentru a fi mai colorata si mai aspectoasa salata, am decorat-o din loc in loc cu galbenus de ou fiert maruntit fin, si cu felii de rosii cherry.

2. Salata cu branza de vaci si maioneza

salata cu branza de vaci si maioneza

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 200 grame branza de vaci
  • 2 linguri maioneza
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri ceapa verde tocata marunt
  • 2 linguri marar tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • Sare
  • Piper

Preparare:

  • Fierbeti ouale tare.
  • Dupa ce se racesc, decojiti-le si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Intr-un castron mixati branza de vaci pana obtineti o pasta omogena.
  • Adaugati in castron maioneza, iaurtul si verdeata (ceapa verde, mararul, patrunjelul).
  • Mixati, condimentati cu sare si piper, decorati salata cu frunze de marar.

3. Salata cu radacinoase porumb si maioneza

Salata cu radacinoase porumb si maioneza

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina marime medie
  • 4 castraveti murati
  • 3 oua
  • 200 grame boabe porumb (din conserva sau congelate – cele congelate se fierb inainte de a le utiliza la salata)
  • 4 lingrui maioneza
  • 4 linguri iaurt
  • 1 lingura mustar

Preparare:

  • Curatati radacinoasele de coaja (patrunjel, morcov, telina), spalati-le si fierbeti-le pana se inmoaie.
  • Dupa ce se racesc se taie cubulete si se pun intr-un castron.
  • Ouale se fierb tare, iar dupa ce se racesc, se decojesc si se taie cubulete, apoi se adauga in castron.
  • Taiati castravetii murati de asemenea, in cubulete.
  • Se adauga in castron castravetii taiati si boabele de porumb fierte, scurse bine de apa.
  • Condimentati cu sare, piper, mixati usor ingredientele.
  • Amestecati maioneza cu iaurtul si mustarul, apoi incorporati compozitia obtinuta in restul ingredientelor din castron.
  • Salata se lasa la frigider cel putin o ora inainte de a o servi.
  • Se decoreaza cu patrunjel frunze.

4. Salata cu mazare si maioneza

Salata cu mazare si maioneza

Ingrediente:

  • 8 oua fierte tare
  • 1 morcov mic
  • 1 radacina telina marime mica
  • 2 castraveti murati
  • 5 linguri mazare fiarta
  • 2 catei de usturoi murati (dintr-un borcan cu muraturi)
  • 1 legatura marar tocat
  • 3 linguri maioneza
  • Sare
  • Piper

Garnisire:

  • Rosii uscate la soare tocate marunt
  • Frunze de salata verde
  • Marar proaspat

Preparare:

  • Curatati radacinoasele de coaja (morcov si telina), spalati-le si fierbeti-le pana cand se inmoaie.
  • Dupa ce s-au racit se taie cubulete.
  • Tot cubulete se taie si castravetii murati, usturoiul murat si 1 ou fiert tare.
  • Puneti ingredientele taiate intr-un castron, adaugati mazarea fiarta, maioneza si mararul tocat.
  • Mixati usor ingredientele.
  • Asezati frunzele de salata verde pe un platou.
  • Restul oualor fierte se taie pe lungime, se scot galbenusele (le puteti folosi la prepararea unei  paste delicioase din galbenusuri + pate de ficat + unt – se intind pe paine prajita sau chifle), iar albusele se aseaza pe frunzele de salata.
  • Pe fiecare jumatate de albus fiert se pune cate o lingura din salata cu mazare si maioneza obtinuta.
  • Se decoreaza cu rosiile uscate la soare tocate marunt si cu frunze proaspete de marar.

5. Salata de oua cu maioneza si hrean

Salata de oua cu maioneza si hrean

Ingrediente:

  • 12 oua
  • 2 morcovi fierti
  • 200 grame mazare fiarta
  • 100 grame boabe porumb fierte
  • 200 grame maioneza
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura hrean ras
  • 1 lingura mustar
  • Sare
  • Piper

Decorare:

  • Gogosari taiati bucatele
  • Patrunjel tocat

Preparare:

  • Ouale se fierb tare, se decojesc, se taie in cubulete (doar 10 din ele) si se pun intr-un castron.
  • Morcovii se taie cuburi apoi se pun in castron cu ouale tocate alturi de mazare si porumb.
  • Adagati peste ingrediente maioneza, smantana, hreanul, mustarul.
  • Condimentati cu sare si piper, nivelati.
  • Decorati salata cu restul oualor (2) taiate rondele, cu bucatele de gogosar si cu patrunjel tocat.
  • Salata se lasa la frigider cel putin o ora inainte de a o servi.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.