Cartofi gratinati cu sunca si ceapa

O cina consistenta, savuroasa, ce se prepara usor este delicioasa reteta de cartofi gratinati cu sunca si ceapa. Puteti folosi bacon in loc de sunca, branza cheddar o puteti inlocui cu branza emmentaler, iar patrunjelul poate fi substituit de chives.

Cartofi gratinati cu sunca si ceapa

Ingrediente Cartofi gratinati cu sunca si ceapa:

  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 linguri ulei
  • 30 grame unt
  • 100 grame sunca taiata cubulete
  • 4 oua
  • 1 catel de usturoi taiat fin
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • 150 grame branza cheddar rasa
  • 4 linguri smantana
  • 300 grame cartofi
  • 50 grame unt (pentru uns tava si garnisit cartofii)
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi gratinati cu sunca si ceapa:

  • Incalziti cuptorul la 200 grade.
  • Topiti untul, adaugati uleiul si sotati ceapa timp de 5 minute.
  • Adaugati apoi sunca, caliti-o si pe aceasta 2-3 minute.
  • Intr-un castron bateti ouale impreuna cu usturoiul, patrunjelul tocat, branza cheddar rasa, smantana, sarea si piperul.
  • Puneti in castron ceapa si sunca sotate anterior.
  • Curatati cartofii de coaja, spalatii si radetii pe razatoarea cu ochiuri mari.
  • Scurgeti bine cartofii rasi de apa, apoi adaugatii in castronul cu oua, sunca, ceapa.
  • Mixati bine ingredientele.
  • Ungeti cu unt o tava Jena, turnati compozitia de cartofi obtinuta anterior in aceasta.
  • Deasupra puneti din loc in loc bucatele mici de unt.
  • Dati cartofii in cuptorul incins timp de 30-40 minute sau pana cand sunt rumeniti.
  • Servitii calzi alaturi de o salata verde simpla.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.