Placinta de cartofi cu sunca si parmezan

315 Shares

Delicioasa placinta de cartofi cu sunca si parmezan se poate servi atat ca aperitiv la o masa simandicoasa, cat si ca fel de mancare principal. Puteti folosi alte branzeturi, si de asemenea puteti inlocui sunca de Praga cu bacon sau kaiser.

Placinta de cartofi cu sunca si parmezan

Ingrediente Placinta de cartofi cu sunca si parmezan:

  • 6 cartofi marime mare
  • 75 grame branza cheddar rasa
  • 50 grame parmezan ras
  • 250 grame sunca de Praga taiata in bucatele
  • 1 ceapa mica data pe razatoare
  • 4 oua
  • 250 grame smantana
  • Sare
  • Piper

Preparare Placinta de cartofi cu sunca si parmezan:

  • Incingeti cuptorul la 170 grade celsius.
  • Ungeti cu putin unt o tava rotunda de copt.
  • Fierbeti cartofii in coaja, asteptati sa se raceasca, curatatii de coaja si taiati in felii de 1 cm grosime.
  • Intr-un castron bateti bine ouale, adaugati ceapa rasa, sunca de Praga taiata bucatele si branzeturile.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Aranjati o treime din feliile de cartofi pe fundul tavii de copt pregatita anterior, avand grija sa nu lasati spatii goale.
  • Condimentatii cu sare si piper.
  • Deasupra cartofilor puneti o treime din mixul de oua, sunca, ceapa, smantana, branza obtinut anterior.
  • Continuati sa puneti restul ingredientelor pe inca doua straturi (cartofii – condimentatii cu sare si piper, apoi mixul de oua, sunca, ceapa, smantana, branza).
  • Dati cartofii in cuptorul incins timp de 50-60 de minute sau pana cand mixul de oua, branza, smantana este rumenit.
  • Dupa ce scoateti placinta de cartofi cu sunca si parmezan din cuptor, puteti sa-o garnisiti cu oregano proaspat si parmezan.
  • Lasati-o sa se raceasca 5-10 minute, apoi taiati-o in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.