8 Obiective turistice interesante in Geneva

46 Shares

Ultima parte a vacantei din Elvetia am petrecut-o in pitoreasca Geneva. Parcuri, ceasuri, muzee, o catedrala impunatoare, Jet d’Eau, ar fi doar cateva din obiectivele turistice interesante in Geneva. Iata ce atractii am vazut noi in doua zile:

Muzeul Patek Philippe
Muzeul de Arta si Istorie
Muzeul Ariana
Palatul Natiunilor
Scaunul Rupt
Catedrala St Pierre
Parcul Englezesc
Jet d’Eau

Muzeul Patek Philippe este cel mai impresionant muzeu de ceasuri pe care l-am vizitat, asa ca nu-l ratati daca ajungeti in Geneva !
Muzeul a fost deschis in anul 2001 si expune peste 2000 de ceasuri celebre, cu diverse functii si forme. Colectiile fabuloase: Ceasuri fabricate intre secolele XVI si XVIII si Colectia Patek Philippe cu ceasuri fabricate din 1839 pana in prezent, sunt aranjate in vitrine ce au un sistem original de iluminare, si sunt dispuse pe patru niveluri ale cladirii ce le adaposteste, construita la inceputul secolului XX.

Din pacate fotografiatul in Muzeul Patek Philippe este interzis, insa puteti intra pe site-ul acestuia pentru a vedea cateva din ceasurile aflate aici. Muzeul este deschis marti-vineri 14-18, sambata 10 -18. Pretul unui bilet de intrare este de 10 CHF.

Muzeul de Arta si Istorie va ia cel putin 2 ore sa-l vizitati fiind cel mai mare muzeu din Geneva. Miile de obiecte interesante expuse aici, amintesc de istoria culturii si civilizatiei occidentale din vremuri antice pana in prezent.
Colectiile muzeului sunt: Arta Aplicata, Arheologie, Orologie, Arta Grafica, Picturi si Sculpturi. Muzeul se poate vizita gratuit si este deschis de marti pana duminica intre orele 11-18.

obiective turistice geneva 2obiective turistice geneva 4obiective turistice geneva 10

Muzeul Ariana din Geneva gazduieste o colectie impresionanata de ceramica si portelanuri. Cele peste 20.000 de obiecte au apartinut lui Gustave Revilliod si au fost fabricate din secolul IX pana in prezent. Muzeul este deschis de marti pana duminica intre 10-18 si se poate vizita gratuit cu SWISS PASS.

obiective turistice geneva 5obiective turistice geneva 6obiective turistice geneva 7

Langa Muzeul Ariana se afla Palatul Natiunilor ce se poate vizita doar cu ghid. Aici se afla unul din sediile ONU, unde se tin conferinte diplomatice pe teme economice, sociale, etc. Pretul unui bilet de intrare este de 12 CHF.

obiective turistice geneva 1obiective turistice geneva 3

In apropierea Palatului Natiunilor se afla Place des Nations. Aici se afla un scaun gigant cu doar trei picioare confectionat din lemn, ce se doreste a fi o campanie impotriva minelor terestre. Scaunul Rupt este opera scuptorului Daniel Berset. A fost realizat in 1997 pentru Organizatia Nonguvernamentala a Persoanelor cu Handicap. Mesajul acestui este simplu: comemorarea victimelor minelor terestre si solicitarea guvernelor lumii de a ajuta la interzicerea minelor terestre. Pentru a ilustra aceasta lupta, Scaunul Rupt sta doar pe trei picioare, al patrulea fiind despicat de la jumatate. Scaunul sta maiestuos la o inaltime de 12 metri si are un aer de demnitate.

obiective turistice geneva 8obiective turistice geneva 9

Impunatoarea Catedrala St Pierre construita in secolul XIII domina centrul istoric al Genevei. Catedrala Catolica a Sfantului Petru, a devenit Protestanta in anul 1536 dupa ce John Calvin a predicat aici (1536 – 1564). Se pare ca dupa ce au trecut calvinistii pe aici catedrala a ramas fara picturi, sculpturi si alte obiecte sacre importante. Fatada Gotica a acesteia a fost inlocuita cu una Neoclasica in jurul anului 1750. Interiorul Catedralei St Pierre combina cu succes stilurile Gotic si Romanesc, insa asa cum am mai spus este cam austera datorica calvinistilor. Doar vitraliile reprezentand oameni si figuri mitice au rezistat in timp. Intrarea in catedrala este libera asa ca puteti sa-i treceti pragul.

obiective turistice geneva 14obiective turistice geneva 16

Aproape 20% din Geneva este acoperita de parcuri, iar cel mai cunoscut dintre ele este Gradina Englezeasca aflata in fata lacului Geneva. Din 1854 este un loc de intalnire pentru localnici si turisti ce pot admira fantanile si sculpturile aflate aici.

obiective turistice geneva 15obiective turistice geneva 17

La intrarea la parc se afla un superb ceas din flori, iar de aici puteti admira cel mai cunoscut simbol al Genevei: Jet d’Eau. Celebra fantana construita in 1886 pentru a controla presiunea hidraulica a fabricii La Coulouvreniere, a devenit in timp o atractie de top a Genevei, fiind astfel extinsa si mutata intr-un loc mai accesibil turistilor. Jet d’Eau pompeaza 500 litri apa pe secunda pana la inaltimea de 140 metri.

obiective turistice geneva 11obiective turistice geneva 12
Dupa ce ati vazut Gradina Englezeasca, traversati Pont du Mont Blanc pentru a vedea monumentul ridicat in memoria Printesei Sissi a Austro-Ungariei, ce a fost asasinata in Geneva pe 10 septembrie 1898 de anarhistul italian Luigi Lucheni (intersectia Quai du Mont Banc cu Rue des Alpes). De aici puteti vedea Jet d’Eau dintr-o alta perspectiva, dar si impunatoarea Catedrala St Pierre.

obiective turistice geneva 13
Cam atat am reusit sa vizitam in doua zile in Geneva. Daca ati fost si voi frumosul oras cosmopolit, spuneti ce v-a impresionat si ce ati mai vizitat.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.