4 zile in Sevilla: obiective turistice, recomandari

76 Shares

Unele orase sunt frumoase, altele au o personalitate puternica. Cei ce locuiesc in Sevilla sunt norocosi pentru ca orasul lor are ambele calitati reflectate in gradinile superbe aflate in curtile interioare a palatelor si muzeelor de aici, in cladirile cu arhitectura maura ce le intalnesti la tot pasul, sau in locurile ce amintesc de flamenco ori de festivaluri pasionale.
Majoritatea obiectivelor turistice din Sevilla se afla in centrul istoric al orasului, astfel incat se poate ajunge destul de usor de la unul la altul.
In cele 4 zile cat am stat in Sevilla, am reusit sa vedem “must see”-urile din capitala Andaluziei, dar daca aveti mai mult timp la dispozitie sunt nenumarate alte locuri de explorat.
Revenind, la principalele obiective turistice din Sevilla, iata ce am vazut noi in 4 zile.

Impresionanta Catedrala din Sevilla a fost construita (1402 -1506) pe locul unei foste moschei. Cu o suprafata de 11.520 mp,  este cea mai mare catedrala Gotica din Europa, dar si a treia ca marime din lume dupa Catedrala San Pietro din Roma si Catedrala Sfantul Paul din Londra. Din vechea moschee s-au mai patrat intrarea in stil maur si turnul Giralda.
Interiorul catedralei este soumptuos decorat, contine multe capele, tavane frumos arcuite si vitralii deosebite. Cele mai vizitate locuri din catedrala sunt insa altarul din aur si mormantul exploratorului genovez Cristofor Columb. Sarcofagul este “carat” de 4 statui imense ce reprezinta cele 4 regate vechi ale Spaniei :Castilia, Aragon, Leon si Navarra.

catedrala Sevilla obiective turisticecatedrala 1 Sevilla obiective turisticeIn timpul vizitarii catedralei nu ratati urcarea in Turnul Giralda (98 metri) de unde puteti admira o splendida panorama a Sevilliei.

catedrala 2 Sevilla obiective turistice
Costul unui bilet de intrare in catedrala (inclusiv Turnul Giralda) este de 8 euro/persoana.
Chiara langa Catedrala din Sevilla se afla celebrul Palat Regal Alcazar. Maretul complex este alcatuit din patios si holuri construite in diferite stiluri arhitecturale, de la Maur la Gotic. Centrul complexului este Palatul Regelui Pedro I, ce a construit aceasta resedinta regala in anul 1364 pe locul unei foste asezari maure.

alcazar Sevilla obiective turisticealcazar pa Sevilla obiective turistice
Fatada palatul este decorata in stil maur cu arce lobate. Interiorul este impartit in doua sectiuni: Patio de las Doncellas, principala curte interioara a palatului, ce servea pentru viata publica a regelui. De aici puteti ajunge pe Holul Regilor, Holul lui Charles al V-lea sau Holul Ambasadorilor. Apoi, vizitati Patio de las Munecas, unde se aflau dormitoarele regale (viata privata a regelui).

alcazar p Sevilla obiective turistice
Cele mai impresionante din complexul regal mi s-a parut gradinile. Aranjate in diverse stiluri (francez, englez, italian, maur) acestea sunt absolut superbe. Urcati in Galeria del Grotesco, ce facea parte din vechiul castel maur, si de acolo le vedeti putea admira si fotografia mai bine.

alcazar pal Sevilla obiective turistice
Costul unui bilet de intrare la Real Alcazar este de 9.5 euro/persoana.
Catedrala din Sevilla si Palatul Alcazar au intrat in patromoniul UNESCO din 1987.
Un alt obiectiv turistic impresionant in Sevilla este frumoasa Plaza de Espana. Complexul architectural a fost construit in anul 1929 pentru a gazdui centrul administrativ al Expozitiei Ibero-Americana desfasurata aici in timpul Targului International tinut la Sevilla. Arhitectul spaniol Anibal Gonzales l-a construit din caramizi rosii decorate cu celebrele azulejos. Piata este inconjurata de un canal, iar cateva podete frumos decorate leaga piata cu promenada Parcului Maria Luisa din care aceasta face parte. Astazi maiestuosul complex gazduieste cateva birouri guvernamentale, dar si un interesant Muzeu Istoric Militar ce se poate vizita gratuit.

plaza de espana Sevilla obiective turistice
Acesta expune o serie vasta de obiecte: mitraliere, pistoale, echipament medical militar, uniforme militare, drapele, etc.

muzeul militar Sevilla obiective turisticemuzeul militar 1 Sevilla obiective turistice
Din Plaza de Espana ajungeti foarte usor in Plaza de America. Aici se afla doua muzee interesante, unul vis-a-vis de celalalt: Muzeul de Arheologie si Muzeul Arta de Traditii.
Muzeul de Arheologie se poate vizita gratuit pentru cetatenii din UE si contine peste 25 de sali unde sunt expuse artefacte din localitatea romana aflata in apropierea Sevilliei, Italica. Acestea includ obiecte din secolul VIII IC pana in secolul XV DC.

muzeu arheologie 1 Sevilla obiective turisticemuzeu arheologie Sevilla obiective turistice
Muzeul de Arta si Traditii, ce se poate de asemenea vizita gratuit, gaduieste o impresionanta colectie de obiecte de arta decorativa (mobila, imbracaminte, bijuterii, instrumente muzicale, obiecte metalice, ceramica, unelte pentru agricultura, etc.).

muzeu traditii 1 Sevilla obiective turisticemuzeu traditii Sevilla obiective turistice
Unul din cele mai vizitate obiective din oras este Plaza de Toros, unde se afla si Muzeul Taurului. Plaza de Toros a fost construita in 1761 in stil Baroc cu tendinte Neo-Clasice. Sub arena se afla un mic muzeu ce expune in 4 sali obiecte, tablouri, schite, imbracaminte de toreadori, cape si sculpturi legate de arta luptei cu tauri. Costul unui bilet de intrare este de 7 euro/persoana, iar vizitarea se face numai cu ghid.

plaza del torro Sevilla obiective turisticeplaza del torro 1 Sevilla obiective turistice
Un alt obiectiv turistic interesant in centrul Sevilliei este Palatul Contesei de Lebrija.
Palatul a fost construit in secolul XVI, iar in 1901 a fost cumparat de Contesa Lebrija si a fost redecorat si reconstruit pana in 1914, dupa dorinta acesteia, intr-un stil unic Maur-Renascentist.

palat lebrija Sevilla obiective turisticepalat lebrija 1 Sevilla obiective turistice
Structura palatului este tipica caselor din Sevilla, astfel la parter puteti vedea sali si camere spatioase decorate bogat cu statui romane, grecesti ori persane, mobila Ludovic al XVI-lea, vase si ceramica de diverse origini.
Etajul palatului pate fi vizitat numai cu ghid si din pacate nu se poate fotografia. Aici se afla apartamentele in care a locuit Contesa impreuna cu familia sa.
Gradinile Palatului Lebrija merita de asemenea sa le vizitati, nu sunt la fel de impresionante ca cele din Alcazar, dar sunt o oaza de liniste si frumusete.
Pretul uni bilet de intrare este de 5 euro (doar parterul) sau 8 euro daca vreti sa vizitati si etajul.
Muzeul de Arte Frumoase din Sevilla si-a deschis portile publicului in anul 1841 si expunea atunci lucrari de arta confiscate de statul spaniol din manastiri. De altfel muzeul este gazduit de fosta Manastire Merced Calzada.

muzeul de arta Sevilla obiective turistice
In prezent muzeul expune si lucrari de arta spaniola din secolele XIX si XX
donate din colectii private sau achizitionate de statul spaniol.
Cele mai importante colectii sunt cele ce expun picturi de Zurbaran, El Greco, Lucas Cranah, Pacheco sau Velazquez. Vizitarea muzeului pentru cetatenii UE este gratuita.
Casa del Pilatos dateaza de la sfarsitul secolui al XV-lea si a apartinut initial Guvernatorului din Sevilla. A fost decorata in stil Renascentist, insa in secolul XIX casa a primit influente mauro-gotice si romantice. Casa detine sculpturi renascentiste impresionanate colectionate de Ducele de Alcala.

casa del pilatos  Sevilla obiective turisticecasa del pilatos 1 Sevilla obiective turistice
Cel care si-a lasat cel mai mult amprenta asupra casei a fost Enriquez de Ribera care a dorit construirea mai multor camere la etajul superior. Acestea au tavanele casetate si decorate cu fresce. Majoritatea infatiseaza portretele unor oameni celebri din antichitate. Casa del Pilatos este decorata si cu tapiserii deosebite, picturi de Goya, Luca Giordano sau Vanvitelli.
Costul unui bilet de intrare este de 8 euro, vizitarea la etaj se face numai cu ghid si din pacate nu se poate fotografia.
Hospital de los Venerables a fost candva loc de rezidenta pentru preoti si calugarii batrani. Superba cladire in stil Baroc din secolul XVII adaposteste o frumoasa biserica decorata cu impresionante fresce religioase, si centrul Velazquez unde se pot admira cateva picturi de Diego Velazquez, dar si de Zurbaran, Pacheco sau Murillo. Costul unui bilet de intrare este de 5.5 euro.

hospital des venerables Sevilla obiective turisticehospital des venerables 1 Sevilla obiective turistice
Torre del Oro sau Turnul de Aur aflat pe malul raului Guadalquivir ce traverseaza Sevilla, a fost construit in 1220 de catre mauri ca un turn defensiv, pentru a proteja accesul spre sudul orasului. Dupa ce a fost folosit in mai multe scopuri de-a lungul timpului (capela, inchisoare, depozit de arme, posta), turnul gazduieste astazi un mic muzeu maritim. Daca urcati pana sus (aproape 100 de trepte) puteti admira o frumoasa panorama a orasului. Costul unui bilet este de 3 euro.

torro del oro Sevilla obiective turisticetorre del oro panorama Sevilla obiective turistice
In apropierea Turnului de Aur se afla splendidul Palat San Telmo ce din pacate astazi nu se mai poate vizita deoarece este sediul Guvernului din Andaluzia, insa puteti macar sa-i admirati superbul exterior Baroc.

palat san telmo Sevilla obiective turistice

Ce ar mai trebui sa stiti daca vizitati Sevilla

  • Cel mai ieftin ajungeti in Sevilla luand avionul pana la Madrid, apoi cu trenul din gara Atocha pana in gara principala a orasului: Sevilla Santa Justa.
  • Mancare ieftina si buna se afla in cartierul Triana la Las Golondrinas II. Aici sunteti serviti destul de repede si pentru 4 feluri de tapas, o bere si o Sangria nu platiti mai mult de 12 euro. Daca va plac restaurante chinezesti, puteti manca destul de ieftin si foarte bun in cele cateva localuri de acest tip din centrul orasului.

masa Sevilla obiective turistice

  • Daca calatoriti cu autobuzul, tramvaiul sau metroul, costul unui bilet de calatorie este de 1.4 euro/calatorie.
  • Majoriatea muzeelor sunt inchise intre 13.30-16, iar restaurantele sunt inchise intre orele 16—20.
  • E bina sa vizitati Sevilla toamna tarziu sau iarna, pentru ca daca la noi sunt temperaturi sub zero grade, acolo sunt in jur de 20-22 de grade; oricum vara este foarte cald si multe din atractiile turistice inchid la ora 14.

Daca ati vizitati Sevilla spuneti ce v-a placut si ce sfaturi ati mai da altor turisti interesati de acest superb oras andaluzian.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.