Ce sa faci 2 zile in Goteborg

Daca va saturati de ploaia continua din Oslo, luati trenul si in aproximativ 4 ore ajungeti in Goteborg, al doilea oras ca marime si importanta al Suediei. Orasul-port are multe atractii de la muzee interesante, plimbari cu vaporasul sau paddan-ul, la gradini si parcuri impresionante.
In gradini si parcuri, din pacate nu am ajuns, pentru ca de ploaia scandinava nu scapi nicaieri, insa pe parcursul a doua zile, am reusit sa vizitam majoritatea obiectivelor turistice interesante de aci.

goteborg 1

Daca va achizitionati Goteborg City Card, puteti calatorii gratuit cu toate mijloacele de transport din oras sau cu paddan-ul, de asemenea aveti incluse majoritatea muzeelor si obiectivelor turistice in pretul acestuia.
Goteborg City Card exista in 3 variante (24 h, 48 h, 72 h) si se poate achizitiona din centrul turistic aflat in Mall-ul Nordstan, ce se afla vis-a-vis de Gara din Goteborg.

Volvo Museum

Cel mai interesant obiectiv turistic din Goteborg este, dupa parerea mea, Muzeul Volvo.
Aici puteti face o calatorie fascinanta in timp, prin istoria, dar si mostenirea lasata de Volvo din 1927 (cand a fost construita prima masina Volvo) pana in prezent, intr-o lume cu masini legendare, inovatii originale si prototipuri fanteziste.
muzeul volvo obiective turistice in Goteborg 1
muzeul volvo obiective turistice in Goteborg 2

muzeul volvo goteborg 8

Colectia imensa cuprinde o gama larga de autoturisme, autobuze, camioane, dar si motoare (de la celebrele penta Volvo la motoare marine) ori echipamente de constructii, realizate de Volvo de-a lungul timpului.
Una din cele mai interesante exponate din muzeu, este SUV-ul Volvo XC90, realizat din piese lego, in marime naturala. Acesta a fost construit pentru Legoland-ul din Carlsbad, de langa San Diego, California, insa ulterior a fost adus in Suedia, pentru a fi expus la Muzeul Volvo.

muzeul volvo obiective turistice in Goteborg 4

Muzeul Volvo nu se afla in centrul orasului, ci in zona industriala a acestuia.
Ca sa ajungeti la Muzeul Volvo, luati din centrul orasului tramvaiele 5 sau 6 pana in Eketrägatan, iar de aici autobuzul 32 pana la statia Arendals Skans. Calatoria dureaza in total in jur de o ora, iar autobuzul 32 merge doar in timpul saptamanii.
muzeul volvo obiective turistice in Goteborg 5
muzeul volvo obiective turistice in Goteborg 7

Croaziera cu Paddan-ul

Cel mai frumos mod de a explora orasul-port Goteborg este sa faceti o croaziera de o ora cu paddan-ul prin canalele si pe sub podurile ce traverseaza orasul din secolul XVII.
Voiajul va duce si in portul orasului de unde puteti admira vapoare, santiere navale, case si cladiri inetersante, vechi sau noi.
Calatoria cu paddan-ul, dar si cu vaporase in alte tipuri de croaziere, incepe in centrul orasului, la Kungsportsplatsen.
croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 1
croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 2

croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 3

croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 4

croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 5

croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 6

croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 7

croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 8

croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 9

croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 10

croaziera paddan obiective turistice in Goteborg 11

Muzeul de arta

Muzeul de Arta din Goteborg contine colectii de picturi si sculpturi din perioada Renasterii pana in prezent. In afara de picturi ale artistilor nordici, aici sunt expuse si lucrari de artisti internationali precum: Rembrandt, Picasso, Monet, Rubens, van Gogh sau Chagall.

muzeul de arta obiective turistice in Goteborg 2
muzeul de arta obiective turistice in Goteborg 3

Muzeul Orasului

Interesantul Muzeul al Orasului este gazduit in cladirea istorica ce a apartinut Companiei East India in secolul XVIII.
Aici puteti explora istoria orasului din timpuri preistorice pana in prezent, puteti admira obiecte, mobila, fotografii, imbracaminte si masini ce au apartinut unor locuitori ai orasului, sau puteti afla de ce Gotenborg este denumit si Amsterdam-ul Suediei.
city museum obiective turistice in Goteborg 1
city museum obiective turistice in Goteborg 2

city museum obiective turistice in Goteborg 3

Muzeul Maritim si Aquarium

In colectia permanenta a Muzeului Maritim sunt expuse obiecte ce ilustreaza peste 400 de ani de navigatie suedeza.
Tot aici puteti afla despre vietile si povestile navigatorilor din orasul-port Goteborg.
La parterul muzeului se afla si un mic Aquarium unde puteti invata despre apele nordice si tropicale, si fascinanta viata maritima.

muzeul maritim obiective turistice in Goteborg 1
muzeul maritim obiective turistice in Goteborg 2

muzeul maritim obiective turistice in Goteborg 3

muzeul maritim obiective turistice in Goteborg 4

Universeum

Universeum este locul perfect unde va puteti petrece cateva ore bune cu copiii. Cladirea imensa din centrul Gotenburg-lui adaposteste laolalta animale, natura, tehnologie si multe experimente.
Intr-o singura zi puteti merge in safari, in padurea tropicala, in salbaticia Suediei, sau puteti naviga in spatiu ori puteti plonja in adancul oceanului, fiind intr-un singur loc, Universeum.
universeum goteborg 3
universeum goteborg 2

universeum goteborg 1

Unde am mancat in Goteborg

Goteborg este un oras maritim, asa ca „nici o masa fara peste” este aici un slogan frecvent.
Pentru fructe de mare, peste proaspat si diverse preparate din acestea, incercati specialitatile restaurantului Gabriel, ce se afla la etajul intai al Pietii de Peste din Goteborg – Feskekôrka.
piata de peste goteborg
restaurant gabriel goteborg 1

restaurant gabriel goteborg 2

Daca doriti si altceva in afara de produse marine, treceti pragul restaurantului Berzelius. Aici, celebrele chiftelute suedeze sunt perfecte, la fel si friptura din vita cu sos.
restaurant berzelius goteborg 1
restaurant berzelius goteborg 2

restaurant berzelius goteborg 3

Kungstorget, este un alt restaurant din centrul orasului, unde puteti manca atat preparate din peste, dar si alte specialitati culinare.
restaurant kungstorget goteborg 1
restaurant kungstorget goteborg 2

restaurant kungstorget goteborg 3

Atat am reusit sa vizitam in doua zile in Goteborg, insa pentru cine are mai mult timp, ar mai fi de vazut: Muzeul Maritiman, Aeroseum, Gradina Botanica, Parcul Lisebergs sau Muzeul de Stiinte Naturale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.