Prajitura cu blat si crema ness

Blat pufos, fraged si aromat, crema onctuoasa de unt, ness, lapte, adica componente ale unui desert perfect: Prajitura cu blat si crema ness.

prajitura-cu-blat-si-crema-ness-f
Ingrediente Prajitura cu blat si crema ness:

Blat:

  • 6 oua
  • 1 1/3 cana zahar
  • 4 linguri apa
  • 2 1/2 cani faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 linguri pulbere de ness

Crema:

  • 1/2 litru lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • 200 grame unt
  • 3-4 linguri ness
  • 1-2 linguri apa calda (pt.a dizolva ness-ul)

Decorare:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu blat si crema ness:

Blat:

  • Bateteti albusele spuma cu un praf de sare.
  • Incorporati apoi zaharul, galbenusele si apa.
  • In final adaugati faina, praful de copt si pulberea de ness.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Turnati aluatul in tava de copt.
  • Dati blatul in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 30-40 minute, sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l in doua parti egale pe orizontala.

Crema:

  • Preparati ness-ul: mixati 3-4 linguri pulbere de ness cu apa calda.
  • Puneti intr-o craticioara la foc mic, 250 ml lapte impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Intr-un castron mixati restul de lapte (250 ml) cu faina si amidonul, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Cand fierbe laptele, adaugati in acesta compozitia obtinuta anterior (lapte+faina+amidon).
  • Adaugati untul si mixati continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Luati craticioara de pe aragaz si opriti o treime din aceasta (pentru topp-ul prajiturii – crema fara ness).
  • In restul, adaugati ness-ul dizolvat preparat anterior (crema de ness).

Asamblare Prajitura cu blat si crema ness:

  • Asezati unul din blaturile obtinute anterior pe un platou de prajituri.
  • Ungeti-l cu crema de ness.
  • Peste acesta puneti cel de-al doilea blat.
  • Ungeti blatul superior cu crema fara ness (1/3 din crema obtinuta anterior).
  • Deasupra radeti ciocolata.
  • Dati Prajitura cu blat si crema ness la frigider 2-3 ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.