Placinta de cartofi cu bacon si branza

675 Shares

Un aperitiv perfect pentru ocazii speciale este delicioasa Placinta de cartofi cu bacon si branza. Se prepara foarte usor din cateva ingredientele pe care sigur le aveti in casa.

Placinta de cartofi cu bacon si branza

Ingrediente Placinta de cartofi cu bacon si branza:

  • 500 grame foi de placinta
  • 1 kg cartofi
  • 200 grame bacon taiat cubulete
  • 300 grame branza rasa (telemea, cascaval, parmezan, etc.)
  • 2 oua
  • 200 grame smantana
  • Sare
  • Piper
  • Ulei

Preparare Placinta de cartofi cu bacon si branza:

  • Curatati cartofii de coaja, spalatii, stergetii cu un prosop de hartie, taiatii cubulete.
  • Incingeti ulei intr-o tigaie si prajiti cateva minute cartofii pe ambele parti.
  • Condimentatii cu sare si piper.
  • Adaugati baconul taiat cubulete in tigaie.
  • Mixati ingredientele si mai lasati-le 2-3 minute pe foc.
  • Asezati jumatate din foile de placinta intr-o tava dreptunghiulara de copt.
  • Deasupra acestora puneti mixul de cartofi+bacon prajite anterior.
  • Peste acestea presarati branza rasa.
  • Intr-un castron mixati ouale impreuna cu smantana.
  • Turnati ouale+smantana peste branza rasa, avand grija sa opriti putin din aceasta compozitie pentru a unge cu ea stratul de foi ce acopera placinta.
  • Asezati restul foilor de placinta.
  • Ungeti top-ul cu mixul de oua+smantana oprit anterior.
  • Dati placinta in cuptorul incins la 200 grade celsius timp de 35-40 minute sau pana se rumeneste.
  • Lasati placinta de cartofi cu bacon si branza sa se raceasca complet, apoi taiati-o in patrate.
  • Se serveste calda.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.