Pulpe de pui cu sos si masline

Savuroasele Pulpe de pui cu sos si masline imbina cu succes intr-o reteta culinara usor de preparat, aromele rosiilor, usturoiului, ciupercilor, ardeiului gras, vinului alb si maslinelor, cu savoarea pulpelor de pui.

Pulpe de pui cu sos si masline

Ingrediente Pulpe de pui cu sos si masline:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 8 pulpe de pui fara piele (partea superioara)
  • 200 grame ciuperci feliate
  • 1 ardei gras taiat in fasii (scoateti semintele si nervurile)
  • 1 morcov mic taiat bucatele
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 1/2 cana vin alb sec
  • 800 grame rosii in bulion tocate marunt
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri otet balsamic
  • 10 masline fara samburi
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • Sare
  • Piper

Preparare Pulpe de pui cu sos si masline:

  • Intr-o tigaie mare antiaderenta incingeti uleiul la foc mediu.
  • Condimentati pulpele de pui cu sare si piper.
  • Prajiti pulpele de pui pana se rumenesc, avand grija sa le intoarceti o data, apoi puneti-le intr-o farfurie.
  • Adaugati in tigaie ciupercile, fasiile de ardei gras, morcovul si usturoiul.
  • lasati ingredientele sa fiarba timp de 4-5 minute, apoi adaugati paharul de vin alb sec.
  • Acoperiti tigaia cu un capac, iar dupa ce vinul aproape s-a evaporat adaugati bucatile de rosii in bullion si oregano.
  • Puneti din nou in tigaie pulpele de pui prajite anterior.
  • Acoperiti tigaia cu un capac si lasati ingredientele sa fiarba la foc mediu timp de 20 minute, avand grija sa le amestecati din cand in cand.
  • In final adaugati otetul balsamic si mai lasati ingredientele pe foc 1-2 minute.
  • Cand serviti Pulpele de pui cu sos si masline adaugati maslinele si patrunjelul proaspat tocat.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.