Salina Slanic Prahova

Salina Slanic Prahova sau Salina Unirea se afla in statiunea turistica Slanic Prahova la doar 45 km de Ploiesti si 105 km de Bucuresti.

Zacamintele de sare din aceasta zona au fost exploatate inca din anul 1688 din timpul spatarului Mihai Cantacuzino.

salina slanic prahova 2salina slanic prahova 5salina slanic prahova 3
Lucrarile miniere din Salina Slanic Prahova au inceput insa in anul 1938, iar exploatarea sarii din Salina Slanic Prahova s-a facut intre 1943-1970. Aceasta este compusa din 14 sali imense cu aspect trapezoidal ce au 10 metri deschidere la tavan si 32 metri la talpa, si o inaltime de 54 metri. Inaltimea intre suprafata minei si vatra minei este de 208 metri si poate fi parcursa cu ajutorul a doua lifturi (antice! – insa acum exista un bec in fiecare lift ce lumineza slab interiorul acestora) intr-un minut si jumatate.

salina slanic prahova 1

Salina Slanic Prahova a devenit obiectiv turistic incepand cu anul 1970. Microclimatul sau bogat in aerosoli confera eficienta in tratarea multor boli pulmonare. In interiorul salinei exista si spatii special amenajate pentru biliard, tenis de masa, volei, handbal, dar si locuri de joaca pentru copii. De asemenea putem admira cateva statui sculptate in sare reprezentandu-i pe Mihai Eminescu, Decebal, Traian, lucrari realizate de artistul Iustin Nastase.

salina slanic prahova 4

Salina Slanic Prahova are pe tot parcusul anului o temperatura constanta de 12 grade Celsius, iar presiunea atmosferica este de 730 mm coloana de mercur. La iesirea din Salina Slanic Prahova gasiti si un mic magazin cu suveniruri interesante realizate din sare.
Salina Slanic Prahova este deschisa de marti pana duminica intre orele 9-15. Pretul unui bilet este 16 lei pentru adulti si 14 lei pensionari , iar pentru copii si studenti de 8 lei (iunie 2013). In plus va costa si parcarea in fata salinei – 2 lei.
Daca ati fost si voi la Salina Slanic Prahova si doriti sa ne spuneti ce experiente ati avut acolo va invitam sa completati formularul de mai jos.

Please follow and like us:

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.