Prajitura cu crema de vanilie si branza crema

Prajitura cu crema de vanilie si branza crema este nemaipomenit de gustoasa. Blatul de cacao combinat cu crema fina alcatuiesc un desert formidabil.

Prajitura cu crema de vanilie si branza crema
Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si branza crema:

Aluatul de cacao:

  • 4 oua
  • 1 1/2 cana faina
  • 250 grame unt
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 5 linguri apa
  • 2 lingurite praf de copt

Crema de vanilie si branza crema:

  • 1 kg branza crema
  • 6 oua
  • 125 grame unt topit
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 plic budinca de vanilie Dr. Oetker
  • 1 lingura amidon
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri nuca de cocos pentru ornat

Preparare Prajitura cu crema de vanilie si branza crema:

Crema de vanilie si branza crema:

  • Pregatiti budinca de vanilie de la Dr. Oetker conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Intr-un castron amestecati cu ajutorul unui mixer branza crema cu cele 6 oua, zaharul, budinca de vanilie Dr. Oetker obtinuta anterior, amidonul si coaja de lamaie.
  • In final incorporati cu untul topit.

Aluatul de cacao:

  • Puneti untul impreuna cu zaharul, cacaua si apa sa fiarba la foc mediu.
  • Mixati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.
  • Luati cratita de pe foc, lasati compozitia sa se raceasca, apoi opriti o jumatate de cana din aceasta (se va folosi ca glazura).
  • In restul compozitiei adaugati galbenusurile de oua, faina si praful de copt.
  • Bateti albusurile spuma, apoi incorporati-le si pe acestea in aluatul de cacao.
  • Mixati pana obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor de 22×33 cm.
  • Turnati 3/4 din compozitia de aluat de cacao obtinuta anterior.
  • Deasupra puneti compozitia de vanilie si branza crema.
  • Peste acestea turnati restul de aluat de cacao (1/4 din compozitie).
  • Dati prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de o ora sau pana cand compozitiile sunt inchegate.
  • Lasati prajitura sa se raceasca complet.
  • Incalziti usor jumatatea de cana oprita anterior, apoi turnati-o in mod uniform peste prajitura scoasa din cuptor, racita complet (nivelati).
  • Deasupra garnisiti cu cele 2 cani de fulgi de cocos.
  • Dati prajitura la frigider cel putin o ora apoi taiati-o in patrate.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.