Prajitura cu budinca si branza crema

9 Shares

Prajitura cu budinca si branza crema este un desert fraged, cremos, usor de preparat. Puteti folosi si budinca cu gust de cocos in locul celei de vanilie, rezultatul final va fi la fel de gustos.

Prajitura cu budinca si branza crema

Ingrediente Prajitura cu budinca si branza crema:

Blat cacao:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 6 linguri apa fierbinte

Budinca de vanilie:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 2-3 linguri zahar
  • Alte ingrediente:
  • 250 g branza crema

Preparare Prajitura cu budinca si branza crema:

Blatul de cacao:

  • Mixati ouale impreuna cu zaharul pana cand acestea isi tripleaza volumul si devin spumoase (cca. 5-6 minute).
  • Tunari apoi apa, mixati.
  • Separat, intr-un alt castron amestecati faina cu praful cu de copt si cacaua.
  • Incorporati ingredientele uscate (faina-praft de copt-cacao), in crema de zahar-oua-apa.
  • Amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 20×30 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, nivelati-o, dati-o in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 20 -25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul de cacao sa se raceasca complet, apoi taiati-l pe jumatate.

Budinca de vanilie:

  • Continutul plicului de budinca de vanilie se amesteca intr-un castron cu 100 ml lapte, cu ajutorul unui tel, pana la omogenizare.
  • Restul de lapte se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul la fiert, la foc mic.
  • Cand laptele clocoteste se toarna compozitia obtinuta anterior, se mixeaza continuu 1-2 minute sau pana cand budinca se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet, acoperind budinca cu o folie alimentara direct peste aceasta.
  • Dupa ce s-a racit budinca se amesteca impreuna cu branza crema pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu budinca si branza crema:

  • Asezati unul din blaturile de cacao obtinute pe un platou de prajituri.
  • Intindeti peste acesta crema de budinca+branza crema obtinuta.
  • Asezati cel de-al doilea blat de cacao.
  • Lasati Prajitura cu budinca si branza crema la frigider minim 8 ore inainte de a o taia in bucati.
  • Decorati cu zahar pudra.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.