Prajitura cu banane ciocolata si frisca

Savuroasa si delicata, Prajitura cu banane ciocolata si frisca este pe placul si celor mai mofturosi grumanzi. Se prepara usor si este un adevarat deliciu culinar.

Prajitura cu banane ciocolata si frisca

Ingrediente Prajitura cu banane ciocolata si frisca:

Blat:

  • 6 oua
  • 150 grame zahar
  • 150 grame faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 70 grame amidon
  • 1 1/2 lingurita praf de copt

Crema de banane si ciocolata:

  • 3 banane
  • 500 grame Finetti
  • 200 grame unt la temperatura camerei

Crema cu frisca:

  • 700 ml frisca rece
  • 100 ml lapte
  • 2 1/2 linguri gelatina
  • 2 linguri zahar pudra

Altele:

  • 8 – 10 linguri gem de caise
  • 1-2 batoane de ciocolata cu alune

Preparare Prajitura cu banane ciocolata si frisca:

Blat:

  • Bateti albusele spuma, adaugati zaharul treptat, inclusiv zaharul vanilat, bateti in continuare pana cand acestea se intaresc.
  • Adaugati pe rand galbenusele, apoi incorporati faina, amidonul si praful de copt.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 25×35 cm.
  • Turnati aluatul obtinut anterior, nivelati-l, dati-l in cuptorul incins la 180 grade celsius timp de 25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, se taie in doua parti egale pe orizontala.

Crema de banane si ciocolata:

  • Mixati Finetti cu untul moale, pana cand obtineti o crema omogena.
  • Curatati bananele de coaja, apoi taiati-le in felii cu grosimea de 0,5 ā€“ 1 cm.

Crema de frisca:

  • Bateti frisca rece cu zaharul pana se intareste usor.
  • Inmuiati gelatina in 100 ml lapte timp de 15 minute, apoi se lichefiaza pe bain-marie ( nu trebuie sa fiarba).
  • Adaugati gelatina dizolvata in frisca mixata cu zaharul.
  • Mixati pana cand se omogenizeaza.

Asamblare Prajitura cu banane ciocolata si frisca:

  • Asezati unul din blaturile obtinute, pe fundul unui platou de prajituri.
  • Ungeti blatul cu 2/3 din gemul de caise.
  • Deasupra aranjati feliile de banane, apoi intindeti crema de ciocolata.
  • Asezati peste aceasta 2/3 din crema de frisca obtinuta anterior.
  • Puneti cel de-al doilea blat.
  • Ungeti-l cu restul de gem.
  • Intindeti restul de crema de frisca (1/3).
  • Deasupra decorati cu batonul de alune taiat foarte fin (presarati pe toate suprafata prajiturii).
  • Prajitura cu banane ciocolata si frisca se da la frigider minim 8 ore inainte de o a taia in bucati.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.