Guguluf cu mac
Savurosul Guguluf cu mac este un desert fraged, aromat ce se prepara foarte usor.

Ingrediente Guguluf cu mac:
- 3 oua
- 150 g unt moale
- 225 g zahar
- 30 g seminte de mac
- 100 ml lapte
- 210 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
Preparare Guguluf cu mac:
- Untul se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand se obtine o crema omogena.
- Se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi esenta de vanilie.
- In final se incorporeaza faina cernuta + praful de copt + semintele de mac, alternativ cu laptele, in 2 reprize fiecare.
- Se amesteca usor ingredientele pana la omogenizare.
- Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de guguluf cu diametrul de 22 cm ce in prealabil a fost unsa cu unt si se tapetata cu faina.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati su scobitoarea.
- Guguluf-ul cu mac obtinut se lasa sa se racesca in tava, apoi se rastoarna usor pe un gratar/fund de lemn, se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: