Guguluf cu budinca si coacaze rosii
Guguluf -ul cu budinca si coacaze rosii este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Se pot folosi si alte fructe: mure, afine, zmeura, etc.

Ingrediente Guguluf cu budinca si coacaze rosii:
- 4 oua
- 220 g unt moale
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 plic budinca de vanilie (40 g)
- 350 g faina
- 1 plic praf de copt
- 250 g smantana pentru frisca
- 300 g coacaze rosii + 2 linguri faina
Preparare Guguluf cu budinca si coacaze rosii:
- Untul moale se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie intr-un castron pana se obtine o compozitie cremoasa omogena.
- Galbenusurile se incorporeaza pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Se adauga apoi smantana pentru frisca in 2-3 reprize.
- Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare pana devin o bezea ferma lucioasa.
- Faina se amesteca cu praful de copt si praful de la budinca de vanilie intr-un al treilea castron.
- Adaugati alternativ bezeaua cu mixul faina – praf de copt – praf de budinca in compozitia cu unt-zahar-galbenusuri-smantana, in 2-3 reprize fiecare, folosind o spatula.
- Coacazele se dau prin cele doua linguri faina, apoi se adauga in aluat, incorporandu-le usor cu spatula.
- Alutatul obtinut se toarna intr-o forma de guguluf care in prealabil se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 45-50 minute, verificati su scobitoarea.
- Guguluf -ul cu budinca si coacaze rosii se lasa sa se raceasca in tava cca. 15 minute, apoi se rastoarna usor pe un gratar/fund de lemn, se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: