Prajitura duo cu ciocolata si nuci

Prajitura duo cu ciocolata si nuci este un desert imbietor cu multe arome. Ciocolata se combina foarte bine cu nucile alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura duo cu ciocolata si nuci:

Blat brownie cu nuci:

  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 75 g unt
  • 75 g faina
  • 85 g ciocolata dark
  • 45 g ciocolata cu lapte
  • 4 g bicarbonat de sodiu
  • 100 g nuci

Blat tip fursecuri cu bucati de ciocolata:

  • 1 ou
  • 85 g zahar
  • 110 g unt topit si racit
  • 210 g faina
  • 3 g bicarbonat de sodiu
  • 50 g ciocolata dark taiata in bucatele sau pepite de ciocolata

Preparare Prajitura duo cu ciocolata si nuci:

Blat brownie cu nuci:

  • Ciocolata neagra si cea cu lapte se topesc impreuna cu untul pe bain-marie sau intr-o craticioara antiaderenta.
  • Luati compozitia obtinuta de pe foc, adaugati zaharul, amestecati pana la incorporare, apoi adaugati ouale, faina, bicarbonatul si sarea.
  • Nucile se taie in bucatele si se adauga si ele in compozitie.
  • Aluatul cu ciocolata si nuci obtinut se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.

Blat tip fursecuri cu bucati de ciocolata:

  • Untul topit se amesteca cu zaharul intr-un castron pana devine ca o crema.
  • Se incorporeaza oul amestecand usor cu o spatula.
  • Adaugati faina, bicarbonatul si sarea, amestecati cu spatula pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza ciocolata taiata in bucatele.
  • Compozitia obtinuta se pune in tava peste cea de brownie, se niveleaza.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 – 25 minute (aluatul de sus tip fursec va fi moale – la fel ca orice fursec cand este scos din cuptor, dar se va mai intari dupa racire).
  • Prajitura duo cu ciocolata si nuci se lasa sa se raceasca in tava, se taie in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.