Prajitura duo cu ciocolata si nuci
Prajitura duo cu ciocolata si nuci este un desert imbietor cu multe arome. Ciocolata se combina foarte bine cu nucile alcatuind o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura duo cu ciocolata si nuci:
Blat brownie cu nuci:
- 2 oua
- 80 g zahar
- 75 g unt
- 75 g faina
- 85 g ciocolata dark
- 45 g ciocolata cu lapte
- 4 g bicarbonat de sodiu
- 100 g nuci
Blat tip fursecuri cu bucati de ciocolata:
- 1 ou
- 85 g zahar
- 110 g unt topit si racit
- 210 g faina
- 3 g bicarbonat de sodiu
- 50 g ciocolata dark taiata in bucatele sau pepite de ciocolata
Preparare Prajitura duo cu ciocolata si nuci:
Blat brownie cu nuci:
- Ciocolata neagra si cea cu lapte se topesc impreuna cu untul pe bain-marie sau intr-o craticioara antiaderenta.
- Luati compozitia obtinuta de pe foc, adaugati zaharul, amestecati pana la incorporare, apoi adaugati ouale, faina, bicarbonatul si sarea.
- Nucile se taie in bucatele si se adauga si ele in compozitie.
- Aluatul cu ciocolata si nuci obtinut se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus hartie de copt.
Blat tip fursecuri cu bucati de ciocolata:
- Untul topit se amesteca cu zaharul intr-un castron pana devine ca o crema.
- Se incorporeaza oul amestecand usor cu o spatula.
- Adaugati faina, bicarbonatul si sarea, amestecati cu spatula pana la omogenizare.
- In final se incorporeaza ciocolata taiata in bucatele.
- Compozitia obtinuta se pune in tava peste cea de brownie, se niveleaza.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 – 25 minute (aluatul de sus tip fursec va fi moale – la fel ca orice fursec cand este scos din cuptor, dar se va mai intari dupa racire).
- Prajitura duo cu ciocolata si nuci se lasa sa se raceasca in tava, se taie in patrate.
Please follow and like us: