Prajitura cu nuci si ciocolata
Prajitura cu nuci si ciocolata este un desert savuros, aromat, ce merge perfect langa cafeaua de dimineata.
Ingrediente Prajitura cu nuci si ciocolata:
- 300 g miez de nuca
- 250 g unt moale
- 150 g faina
- 70 g zahar
- 4 oua
- Un praf de sare
- 200 g ciocolata neagra
Decor:
- 200 g Ciocolata cu lapte
Preparare Prajitura cu nuci si ciocolata:
- 150 g nuci impreuna cu ciocolata neagra se taie in bucatele mici sau se mixeaza intr-un robot de bucatarie cateva secunde (nu trebuie sa fie taiate foarte fin).
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema omogena.
- Se adauga ouale, faina si un praf de sare.
- Se mixeaza pana la omogenizare.
- Se adauga nucile si ciocolata maruntite anterior, se mixeaza pana se obtine o compozie omogena (va avea consistenta groasa).
- Turnati compozitia intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Se scoate tava din cuptor si deasupra prajiturii calde se toarna uniform ciocolata cu lapte pe care anterior o vom topi pe bain-marie.
- Se lasa ciocolata sa se raceasca, se taie in bucati, apoi se decoreaza fiecare bucata din Prajitura cu nuci si ciocolata, cu nucile ramase (150 g).
Please follow and like us: