Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata este un desert savuros, aromat, ce merge perfect langa cafeaua de dimineata.

Ingrediente Prajitura cu nuci si ciocolata:

  • 300 g miez de nuca
  • 250 g unt moale
  • 150 g faina
  • 70 g zahar
  • 4 oua
  • Un praf de sare
  • 200 g ciocolata neagra

Decor:

  • 200 g Ciocolata cu lapte

Preparare Prajitura cu nuci si ciocolata:

  • 150 g nuci impreuna cu ciocolata neagra se taie in bucatele mici sau se mixeaza intr-un robot de bucatarie cateva secunde (nu trebuie sa fie taiate foarte fin).
  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se obtine o crema omogena.
  • Se adauga ouale, faina si un praf de sare.
  • Se mixeaza pana la omogenizare.
  • Se adauga nucile si ciocolata maruntite anterior, se mixeaza pana se obtine o compozie omogena (va avea consistenta groasa).
  • Turnati compozitia intr-o tava de 23×32 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Se scoate tava din cuptor si deasupra prajiturii calde se toarna uniform ciocolata cu lapte pe care anterior o vom topi pe bain-marie.
  • Se lasa ciocolata sa se raceasca, se taie in bucati, apoi se decoreaza fiecare bucata din Prajitura cu nuci si ciocolata, cu nucile ramase (150 g).
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.