Prajitura pufoasa cu mere si ulei

Prajitura pufoasa cu mere si ulei este un desert savuros, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu mere si ulei:

  • 3 oua
  • 175 g zahar
  • 250 g faina
  • 160 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3 mere mari
  • Sucul de la o lamaie
  • 4 linguri zahar

Preparare Prajitura pufoasa cu mere si ulei:

  • Unul din mere se face piure intr-un blender (se curata de coaja, se scoate cotorul, se taie in bucati inainte de a-l pune in blender).
  • Celelalte doua mere se curata de coaja, se taie cubulete si pun intr-un castronel impreuna cu sucul de lamaie si cele 4 linguri de zahar, se amesteca usor ingredientele.
  • Ouale impreuna cu zaharul (175 g) se adauga in blender peste marul facut piure, se mixeaza pana la omogenizare.
  • Se adauga uleiul, se mixeaza pana la incorporare.
  • Intr-un castron se pune faina cernuta si se amesteca cu praful de copt.
  • Se toarna apoi treptat compozitia obtinuta in blender; se amesteca usor ingredientele cu o spatula pana la omogenizare.
  • In final se adauga cubuletele de mere cu tot cu sucul de lamaie in care au stat; se amesteca usor cu spatula.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura pufoasa cu mere si ulei se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra/scortisoara, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.