Prajitura pufoasa cu mere si unt

Prajitura pufoasa cu mere si unt este un desert delicat, aromat, rapid si usor de preparat.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu mere si unt:

  • 3 oua
  • 225 g zahare
  • 100 g unt moale
  • 180 ml lapte
  • 260 g faina
  • 3 linguri amidon
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 mere

Preparare Prajitura pufoasa cu mere si unt:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul.
  • Se incorporeaza apoi untul moale si se toarna usor laptele; mixati usor pana la omogenizare.
  • Adaugati faina cernuta + praful de copt, apoi incorporati amidonul.
  • Merele se spala, se curata de coaja, se taie in feliute mici si se adauga in aluatul obtinut anterior.
  • Turnati compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura pufoasa cu mere si unt se lasa sa se raceasca in tava, se scoate, se decoreaza cu zahar pudra, se taie felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.