Prajitura cu miere si portocala
Prajitura cu miere si portocala este un desert delicat, savuros, aromat.

Ingrediente Prajitura cu miere si portocala:
- 4 oua (4 albusuri, 4 galbenusuri)
- 100 g zahar
- 120g unt moale
- 3 linguri pline de miere
- 220 g faina
- Coaja rasa si sucul de la portocala mare
- 1 lingurita rasa scortisoara
Preparare Prajitura cu miere si portocala:
- Mixati zaharul cu untul moale pana se obtine o crema pufoasa omogena.
- Adaugati galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Incorporati scortisoara si mierea, amestecati usor cu o spatula, apoi sucul si coaja rasa de portocala; amestecati.
- Adaugati faina cernuta, amestecati cu spatula pana la omogenizare.
- Albusurile se bat cu un praf de sare intr-un alt castron pana devin bezea ferma, lucioasa; aceasta se va adauga treptat in castronul cu restul ingredientelor.
- Se amesteca usor cu spatula pana la incorporare.
- Compozitia otbinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute.
- Prajitura cu miere si portocala se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: