Prajitura cu miere si portocala

Prajitura cu miere si portocala este un desert delicat, savuros, aromat.

Ingrediente Prajitura cu miere si portocala:

  • 4 oua (4 albusuri, 4 galbenusuri)
  • 100 g zahar
  • 120g unt moale
  • 3 linguri pline de miere
  • 220 g faina
  • Coaja rasa si sucul de la portocala mare
  • 1 lingurita rasa scortisoara

Preparare Prajitura cu miere si portocala:

  • Mixati zaharul cu untul moale pana se obtine o crema pufoasa omogena.
  • Adaugati galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare.
  • Incorporati scortisoara si mierea, amestecati usor cu o spatula, apoi sucul si coaja rasa de portocala; amestecati.
  • Adaugati faina cernuta, amestecati cu spatula pana la omogenizare.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare intr-un alt castron pana devin bezea ferma, lucioasa; aceasta se va adauga treptat in castronul cu restul ingredientelor.
  • Se amesteca usor cu spatula pana la incorporare.
  • Compozitia otbinuta se toarna intr-o forma de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20-25 minute.
  • Prajitura cu miere si portocala se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.