Prajitura bicolora cu crema cocos si gris

Prajitura bicolora cu crema cocos si gris este un desert deosebit, usor de preparat. Cele doua blaturi fragede se combina perfect cu crema aromata, alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura bicolora cu crema cocos si gris:

Blat simplu:

  • 4 oua
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Blat cacao:

  • 4 oua
  • 120 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 80 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao

Crema de cocos si gris:

  • 450 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 200 g unt
  • 125 g zahar
  • 150 g fulgi de cocos

Preparare Prajitura bicolora cu crema cocos si gris:

Blat simplu:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase.
  • Adaugati zaharul, mixati pana devin bezea ferma lucioasa.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor dupa fiecare.
  • Incorporati apoi uleiul si laptele, amestecati usor.
  • In final adaugati faina cernuta + praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.

Blat cu cacao:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase.
  • Adaugati zaharul, mixati pana devin bezea ferma lucioasa.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand usor dupa fiecare.
  • Incorporati apoi uleiul si laptele, amestecati usor.
  • In final adaugati faina cernuta + cacaua + praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 25×35 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25-30 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava.

Crema de cocos si gris:

  • Laptele se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand clocoteste se adauga grisul in ploaie, se amesteca continuu cu o spatula pana cand se ingroasa compozitia.
  • Se ia craticioara de pe foc, se adauga untul, se amesteca usor pana cand acesta s-a topit si incorporat complet in crema, apoi se adauga  fulgii de cocos, se amesteca pana la omogenizare.
  • Crema de cocos si gris  obtinuta se lasa sa se raceasca.

Asamblare Prajitura bicolora cu crema cocos si gris:

  • Asezati blatul cu cacao pe un  platou de prajituri.
  • Intindeti crema de gris si cocos racita.
  • Deasupra se asaza blatul simplu.
  • Se decoreaza cu zahar pudra.
  • Se lasa platoul  cu Prajitura bicolora cu crema cocos si gris la frigider minim 6 ore pentru a se intari crema, apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.