Prajitura cu crema patiserie si afine
Prajitura cu crema patiserie si afine este un desert delicat, aromat, usor de preparat. Crema cu gust de vanilie se combina excelent cu blatul pufos si fructele dulci-acrisoare, alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu crema patiserie si afine:
Blat:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 120 ml ulei
- 60 ml lapte
- 240 g faina
- 8 g praf de copt
Crema de patiserie:
- 3 galbenusuri
- 360 ml lapte
- 50 g zahar
- 30 g amidon
- 1 lingurita esenta de vanilie
Fructe:
- 200 g afine
Preparare Prajitura cu crema patiserie si afine:
Crema de patiserie:
- Galbenusurile se mixeaza intr-o craticioara antiaderenta cu zaharul si amidonul pana se obtine o compozitie cremoasa, omogena.
- Se toarna usor laptele, se amesteca, se pune craticioara la foc mic.
- Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
- Se ia craticioara de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se amesteca usor pana cand aceasta s-a incorporat complet in crema.
- Crema de patiserie obtinuta se acopera cu o folie alimentara direct peste aceasta; se lasa sa se raceasca complet.
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul.
- Se toarna apoi uleiul si laptele, se mixeaza usor pana la omogenizare.
- In final se adauga faina cernuta + praful de copt in 2-3 reprize; se amesteca cu o spatula pana la omogenizare.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
- Crema de patiserie racita se pun din loc in loc in aluat cu ajutorul unei linguri, lasand spatii intre ele.
- Afinele se aranjeaza uniform in tava, atat peste aluat cat si peste crema de patiserie.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 30-35 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu crema patiserie si afine se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in bucati.
Please follow and like us: