Prajitura cu crema de vanilie si afine

Prajitura cu crema de vanilie si afine este un desert fraged, aromat, usor de pregatit. Puteti folosi si alte fructe in locul afinelor: coacaze, capsuni, zmeura, mure, etc.

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si afine:

Blat:

  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de vanilie:

  • 350 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone

Alte ingrediente:

  • 1 borcan mic gem afine
  • Afine proaspete

Preparare Prajitura cu crema de vanilie si afine:

Blat:

  • Albusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile pe rand, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • In final se adauga faina amestecata cu praful de copt; se amesteca cu spatula pana la omogenizare, cu miscari usoare de jos in sus.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 20-25 minute, apoi se inchide sursa de caldura a cuptorului.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet cu usa cuptorului intredeschisa.
  • Dupa ce s-a racit complet se taie in doua obtinandu-se astfel doua foi de blat.

Crema de vanilie:

  • Praful de la budinca de vanilie se amesteca intr-un castronel cu 50 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta.
  • Cand laptele clocoteste se adauga compozitia obtinuta anterior din praf de budinca + lapte.
  • Se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand budinca se ingroasa.
  • Se la craticioara de pe foc si se acopera cu o folie de plastic, direct peste budinca.
  • Se lasa sa se raceasca complet.
  • Branza mascarponele se mixeaza usor la viteza mica a mixerului, apoi se adauga peste aceasta budinca de vanilie racita in 2 reprize; se mixeaza usor pana se obtine o crema de vanilie omogena.

Asamblare Prajitura cu crema de vanilie si afine:

  • Una din foile de blat se asaza pe un platou.
  • Peste aceasta se intinde gemul de afine.
  • Deasupra se intinde 2/3 din crema de vanilie obtinuta.
  • Se asaza cea de-a doua foaie de blat.
  • Se intinde restul de crema de vanilie.
  • Se decoreaza cu afine proaspete.
  • Prajitura cu crema de vanilie si afine se lasa la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon334

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.