Prajitura cu crema de vanilie si afine
Prajitura cu crema de vanilie si afine este un desert fraged, aromat, usor de pregatit. Puteti folosi si alte fructe in locul afinelor: coacaze, capsuni, zmeura, mure, etc.

Ingrediente Prajitura cu crema de vanilie si afine:
Blat:
- 5 oua
- 4 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
Crema de vanilie:
- 350 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 100 g zahar
- 250 g mascarpone
Alte ingrediente:
- 1 borcan mic gem afine
- Afine proaspete
Preparare Prajitura cu crema de vanilie si afine:
Blat:
- Albusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
- Se adauga galbenusurile pe rand, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- In final se adauga faina amestecata cu praful de copt; se amesteca cu spatula pana la omogenizare, cu miscari usoare de jos in sus.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 20-25 minute, apoi se inchide sursa de caldura a cuptorului.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet cu usa cuptorului intredeschisa.
- Dupa ce s-a racit complet se taie in doua obtinandu-se astfel doua foi de blat.
Crema de vanilie:
- Praful de la budinca de vanilie se amesteca intr-un castronel cu 50 ml lapte.
- Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul intr-o craticioara antiaderenta.
- Cand laptele clocoteste se adauga compozitia obtinuta anterior din praf de budinca + lapte.
- Se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand budinca se ingroasa.
- Se la craticioara de pe foc si se acopera cu o folie de plastic, direct peste budinca.
- Se lasa sa se raceasca complet.
- Branza mascarponele se mixeaza usor la viteza mica a mixerului, apoi se adauga peste aceasta budinca de vanilie racita in 2 reprize; se mixeaza usor pana se obtine o crema de vanilie omogena.
Asamblare Prajitura cu crema de vanilie si afine:
- Una din foile de blat se asaza pe un platou.
- Peste aceasta se intinde gemul de afine.
- Deasupra se intinde 2/3 din crema de vanilie obtinuta.
- Se asaza cea de-a doua foaie de blat.
- Se intinde restul de crema de vanilie.
- Se decoreaza cu afine proaspete.
- Prajitura cu crema de vanilie si afine se lasa la frigider minim 4 ore inainte de a o taia in felii.
Please follow and like us: