Prajitura frageda cu struguri

Prajitura frageda cu struguri este un desert de sezon usor de preparat. Blatul delicat cu unt si lapte, combinat cu aroma dulce a fructelor alcatuiesc o prajitura excelenta.

Ingrediente Prajitura frageda cu struguri:

  • 4 oua mari
  • 250 g zahar
  • 180 g unt topit si racit
  • 100 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • Semintele de la o pastaie de vanilie/ 1 lingurita esenta de vanilie
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • Coaja rasa de la 2 lamai
  • 600 g struguri

Preparare Prajitura frageda cu struguri:

  • Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati pe rand, untul topit, uleiul, semintele de vanilie si laptele.
  • Amestecat usor ingredientele cu ajutorul unei spatule pana la omogenizare.
  • Incorporati apoi faina cernuta + praful de copt si coaja rasa de lamaie; amestecati cu spatula pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
  • Strugurii se spala, se sterg cu un prosop de hartie.
  • Turnati cca. jumatate din aluat in tava pregatita anterior.
  • Aranjati uniform cca. jumatate din struguri in aluatul din tava.
  • Turnati restul de aluat, apoi aranjati uniform strugurii ramasi.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda cu struguri se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.