Prajitura frageda cu struguri
Prajitura frageda cu struguri este un desert de sezon usor de preparat. Blatul delicat cu unt si lapte, combinat cu aroma dulce a fructelor alcatuiesc o prajitura excelenta.
Ingrediente Prajitura frageda cu struguri:
- 4 oua mari
- 250 g zahar
- 180 g unt topit si racit
- 100 ml ulei
- 150 ml lapte
- Semintele de la o pastaie de vanilie/ 1 lingurita esenta de vanilie
- 400 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- Coaja rasa de la 2 lamai
- 600 g struguri
Preparare Prajitura frageda cu struguri:
- Mixati ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati pe rand, untul topit, uleiul, semintele de vanilie si laptele.
- Amestecat usor ingredientele cu ajutorul unei spatule pana la omogenizare.
- Incorporati apoi faina cernuta + praful de copt si coaja rasa de lamaie; amestecati cu spatula pana la omogenizare.
- Puneti hartie de copt intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm.
- Strugurii se spala, se sterg cu un prosop de hartie.
- Turnati cca. jumatate din aluat in tava pregatita anterior.
- Aranjati uniform cca. jumatate din struguri in aluatul din tava.
- Turnati restul de aluat, apoi aranjati uniform strugurii ramasi.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura frageda cu struguri se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: