Prajitura cu piersici si cacao

Prajitura cu piersici si cacao este un desert delicat, aromat, usor de pregatit.

Ingrediente Prajitura cu piersici si cacao:

  • 3 piersici (proaspete sau din compot)
  • 2 linguri de cacao
  • 1 cana de zahăr
  • 1,5 cani de faina
  • 1 plic  zahar vanilat
  • 6 oua
  • 200 g de unt topit si racit
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 3 linguri de amidon

Preparare Prajitura cu piersici si cacao:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Adaugati faina cernuta + praful de copt + amidonul; amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati untul topit si racit, amestecati cu spatula pana cand este complet incorporat.
  • Turnati caa. 1/3 din aluatul obtinut intr-un alt castron; adaugati cacaua cernuta, amestecati pana se obtine un aluat omogen.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
  • Turnati compozitia simpla, nivelati.
  • Cu ajutorul unei linguri puneti compozitia cu cacao din loc in loc peste aluatul simplu din tava.
  • Piersicile se taie in bucatele (daca sunt din compot se scurg bine de suc), apoi se aranjeaza cat mai uniform pe toata suprafata aluatului din tava.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura cu piersici si cacao se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.