Prajitura cu piersici si cacao
Prajitura cu piersici si cacao este un desert delicat, aromat, usor de pregatit.
Ingrediente Prajitura cu piersici si cacao:
- 3 piersici (proaspete sau din compot)
- 2 linguri de cacao
- 1 cana de zahăr
- 1,5 cani de faina
- 1 plic zahar vanilat
- 6 oua
- 200 g de unt topit si racit
- 2 lingurite de praf de copt
- 3 linguri de amidon
Preparare Prajitura cu piersici si cacao:
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Adaugati faina cernuta + praful de copt + amidonul; amestecati usor cu o spatula pana la omogenizare.
- Turnati untul topit si racit, amestecati cu spatula pana cand este complet incorporat.
- Turnati caa. 1/3 din aluatul obtinut intr-un alt castron; adaugati cacaua cernuta, amestecati pana se obtine un aluat omogen.
- Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
- Turnati compozitia simpla, nivelati.
- Cu ajutorul unei linguri puneti compozitia cu cacao din loc in loc peste aluatul simplu din tava.
- Piersicile se taie in bucatele (daca sunt din compot se scurg bine de suc), apoi se aranjeaza cat mai uniform pe toata suprafata aluatului din tava.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-50 minute, verificati cu scobitoarea.
- Prajitura cu piersici si cacao se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu zahar pudra, se taie in felii.
Please follow and like us: